Drie jaar cel voor wietteler

ALMERE
Een man uit Almere moet drie jaar de gevangenis in voor het telen van wiet, deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van geld. Dat oordeelde de rechtbank van Lelystad vrijdag.

De Almeerder werd in 2011 al veroordeeld voor een aantal van deze feiten maar ging in hoger beroep en kwam op vrije voeten. In de tussentijd ging hij door met de wietteelt in Almere, Utrecht, Haarlem en Zaandam. Van de opbrengst kocht de man onder meer huizen en auto's.

De vrouw van de Almeerder moet drie maanden de cel in voor het witwassen van crimineel geld.

reacties (9)

 • Tiny

   

  Onbegrijpelijk, ons ministerie van volksgezondheid heeft al 12 jaar geleden cannabis goedgekeurd als medicijn, ook verkrijgbaar bij apotheken en coffeeshop , maar verbouwen is strafbaar?

  reageer
 • Wilco

   

  Legaliseren!!... weg "criminaliteit" en meer mensen kans op genezing door THC/CBD olie!.. De plant kan zorgen voor papier, afbreekbaar plastic, bouwmaterialen zoals stenen hout, beton en isolatie, Van de zaden biobrandstof (i.p.v. benzine op aardoliebasis) etc. etc. Die criminele drugshandelaren "farmaceutische industrie" genaamd zouden ze eens aanpakken!...

  reageer
 • Henk0320

   

  Schandalig dat er anno 2016 nog steeds door de overheid in Nederland het enige goedwerkende medicijn nl. cannabis wordt vernietigd terwijl het in Amerika vrijgegeven is...

  reageer
 • Jan

   

  Tuurlijk vertellen ze dat niet, als officieel de werking van deze olie bekend zou worden breekt er oorlog uit en stort een miljarden industrie in.

  reageer
 • Bambi

   

  Deze man verdient een medaille! Ik leef danzij dit soort jongens, al twee jaar, terwijl mij hooguit 6 tot 8 maanden gegeven was. Schande! De olie van dit plantje, is voor kankerpatienten een geschenk uit de hemel! Maar DAT vertellen ze niet. Je leeft er veel langer door en er zijn er die er zelfs van genezen. Onze starre overheid wil dit maar niet in zien. En ik kan het niet langer aanzien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Greb

   

  En heeft OM ook de plukze wetgeving toegepast?

  reageer
 • annoniem

   

  waarom kunnen ze niet die man vast blijven houden in de gevangenis 10 jaar cel in plaats van 3 jaar cel dat is wel laag voor hem als hij het op nieuw gaat doen .

  reageer
 • joost

   

  Nog lage straf.. Maar komt in de buurt. Dit soort criminelen stoppen toch niet en kan alleen maar gestraft worden met lange straffen.

  reageer
 • ronald

   

  Verslaafd aan groene vingers denk ik

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert