Rijksbijdrage Floriade nog steeds niet helder

ALMERE
Het is nog steeds onduidelijk hoeveel geld de Rijksoverheid vrijmaakt voor de organisatie van de Floriade die in 2022 in Almere wordt gehouden. Het Rijk heeft eerder een bijdrage van tussen de 5 en 10 miljoen euro toegezegd, maar nog geen exact bedrag genoemd.

In het masterplan van de tuinbouwtentoonstelling heeft de gemeente geschat dat het Rijk 7,5 miljoen euro geeft. Mocht er vanuit Den Haag minder geld komen, dan kampt de Floriade-directie al direct met een tegenvaller. Bij meer subsidie is er een meevaller.

De gemeente Almere laat weten dat het nog steeds in onderhandeling is met het Rijk.

reacties (11)

 • TjakkA.\/\/.

   

  Het klopt wat je zegt, elke floriade, zelfs in toeristische regio's is financieel geflopt. Uiteraard gaat gemeente Almere er vanuit dat het hier wel een succes wordt. Ze hebben dan ook voldoende voorbeelden van successen bij grote projecten binnen de gemeente; profvoetbalclub, kasteel, topsporthal en icedome.

  reageer
 • Pzaal

   

  Miljoenen verspillen is Almere erug goed in. Vooral de miljoenen kostende kater vinden ze erg leuk, Kunnen ze lekker de burger nog verder uit knijpen.

  reageer
 • Bas

   

  Dit wordt 1 fiasco en voor jaren nog een blok aan de begroting van Almere. Ze stonden erbij en keken er na. Deden niets dus later ook niet klagen. Na de Flopiade heeft niemand het er meer over. Vraag maar naar de vorige Floriades. Nooit geweest, geen succes en geen toeristen. Die komen echt niet naar Almere hoor. Maar blijf doorgaan met dit spelletje. De belastingbetaler betaald toch. Nietwaar PvdA?

  reageer
 • ron

   

  "gemeente geschat dat het Rijk 7,5 miljoen euro geeft. Mocht er vanuit Den Haag minder geld komen, dan kampt de Floriade-directie al direct met een tegenvaller. Bij meer subsidie is er een meevaller." hallo ik zou graag als normale lezer worden beschouwd ... deze logica gaat mijn pet echt ver te boven ..... maar bij enig sarcasme zal ik wel worden geskipt dus dit zal ik wel niet teruglezen.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  De financiële kater zal groter zijn dan het succes van het evenement.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Waarom zouden ze onnodig zoveel miljoenen besteden voor zo'n Telletubbies Eiland zoals de maquette laat zien Als er al zoveel andere locatie mogelijkheden zijn wat door velen algenoeg zijn aangevenen om miljoenen te besparen.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Bij de start van dit project werd er gezegd: 10 miljoen: gemeente Almere, 10 miljoen: provincie Flevoland, 10 miljoen: overheid. En nu ineens is dat niet meer het geval? Ineens ergens tussen de 5 en 10 miljoen? Vreemd!

  reageer
 • Joke

   

  Groter dan wat??

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Floriade 2022: gebouwd op drijfzand onder een wolk gebakken lucht.

  reageer
 • Jos

   

  Het lijkt wel een gebed zonder end. Tot nu toe beleven er weinig plezier aan. Hoofdpijndossier?

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Ze denken zelfs al in meevallers.... Naïviteit ten top. Ja de floriade op zich zal best een mooi evenement zijn, alleen de financiële kater, die zal groter zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert