PVV Almere kampioen vragen stellen

ALMERE
De PVV in Almere is de absolute kampioen schriftelijke vragen stellen. Dat blijkt uit onderzoek door Omroep Flevoland van cijfers van de gemeenteraad. In de afgelopen zes jaar bevroeg de PVV het college van burgemeester en wethouders 197 keer. Dat is 37 procent van alle schriftelijk vragen. In totaal moest het college in dezelfde periode 522 schriftelijke vragen beantwoorden.

De Partij voor de Vrijheid stelde veelal vragen over veiligheid, transparantie van bestuur en de Floriade. Meer dan andere partijen stelt de PVV vragen naar aanleiding van berichten in lokale en regionale media.

Ruimtelijke Ordening
De Partij van de Arbeid stelde 73 vragen en staat daarmee op de tweede plek. Er belandde in de afgelopen jaren een flinke stapel vragen van de PvdA op het bureau van de wethouder Ruimtelijke Ordening. Opmerkelijk, aangezien deze wethouderspost al jaren in handen is van PvdA-wethouders.

Oppositie
Op de derde plek van vragenstellers staat Leefbaar Almere met 47 vragen. De partij maakt sinds de verkiezingen in 2014 deel uit van de college. Maar de stap van oppositie naar coalitie heeft geen gevolgen gehad voor het aantal vragen dat wordt gesteld. De teller blijft op gemiddeld acht vragen per jaar staan.

Nul
De minste vragen werden in de afgelopen jaren gesteld door de ChristenUnie (19) en het CDA (14). In 2012 en 2013 stelde het CDA zelfs helemaal geen schriftelijke vragen. Voor de ChristenUnie stond de teller in 2013 ook op nul.

Op basis van de schriftelijke vragen in 2015 heeft Omroep Flevoland een top 5 gemaakt van onderwerpen waar de Almeerse raad vragen over stelden. In 2015 werden in totaal 110 vragen gesteld.

1. Veiligheid (30), waarvan de meeste door de PVV
2. Transities in de zorg (15), de meeste door de SP
3. Beheer en Onderhoud (13), de meeste door de PvdA
4. Ruimtelijke Ordening/Wonen (8), de meeste door D66
5. Landelijke regelgeving (7), de meeste door D66

[ https://localfocus2.appspot.com/56b1fb1e00006 ]

reacties (24)

 • .\/\/.

   

  Welbeschouwd is de PVV de grootste getuigenispartij uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis.

  reageer
 • Sam

   

  Geloof je dat nou echt? ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV hoef je niet belachelijk te maken, dat doen ze zelf prima. Bij de volgende verkeizingen bijvoorbeeld zal de PVV een heleboel zetels halen, misschienwel 2 x zoveel als ze nu hebben. Ze worden de grootste partij van het land. Ze mogen het voortouw nemen bij het vormen van een regering. Niemand wil met ze samenwerken, omdat ze zich door permanente schoffering en volledige onkunde van alle partijen vervreemd hebben. Er komt dan een regering VVD-CDA-D66-PvdA. Wat heeft de PVV dan bereikt? Precies: het tegenovergestelde van hun doel. En veel succes gewenst. Wie de PVV-standpunten beter vertegenwoordigd wil zien in de Tweede Kamer kan beter op iemand van de rechtervleugel van de VVD stemmen.

  reageer
 • Jan

   

  Links heeft het maar druk met de PVV pogen belachelijk te maken. Vergeten ze niet dat de PvdA nog belachelijker overkomt door vragen te stellen over je eigen beleid? Geeft dat niet meer te denken?

  reageer
 • Tja

   

  Pvv kampioen open deuren intrappen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joost1960

   

  Democratie kost geld. Als je dat er niet voor over hebt, heb je ook niets met democratie op

  reageer
 • ron

   

  meerendeeel vd vragen totaal nutteloos. (maar ik geef toe dat anderen partijen ook wel eens wat nutteloos vragen dat op andere wijze ook en goedkoper had gekund) maar PVV ook in mijn ogen kampioen in nutteloze vragen stellen. van de niet nutteloze moet ik zonder meer toegeven dat ze vaak wel van die aard zijn dat ze wel goed naar de burger luisteren (en dat soms weer meer dan andere partijen)

  reageer
 • Harry

   

  Populisten die alleen de lager opgeleiden aanspreken.

  reageer
 • Theo

   

  Als ze nou kampioen oplossingen waren geworden hadden ze mijn respect. Maar nee daar hebben ze geen kaas van gegeten. Maar roepen wat de burger graag wil horen en verjaardagspraat oplossingen. Daar zijn ze goed in

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je probeert lid te worden van de PVV kom je erachter waar de PVV voor opkomt.

  reageer
 • Verantwoordelijk

   

  Krijg je als je nooit verantwoordelijkheid neemt en alleen maar roeptoetert

  reageer
 • Paul

   

  Net als in elke andere stad

  reageer
 • wilma

   

  Helemaal onjuist!!!!

  reageer
 • Lex

   

  Vragen over veiligheid met zoveel schorem en criminelen in de stad dat lijkt mij zeer redelijk lijkt mij. Een kennis van mij woont in Almere en het is daar in sommige buurten bar en boos.

  reageer
 • sterk

   

  Ze hebben anders vrijwel niets te doen lijkt mij zo. Het is in 90% vragen naar de bekende weg. Dat ze ons daar als burger mee op kostten jagen wordt daarbij niet verteld. Het is voor de bühne spelen, helaas trapt veel volk naar ook nog in...Voorstel : indien men een vraag stelt dient men een x bedrag in de gemeente pot te stoppen, is veel van dergelijke onzinnige vraagstelling over.

  reageer
 • michael

   

  kampioen vragen stellen , mag wel eens kampioen oplossingen worden !! kost ons bakken met geld op deze manier.

  reageer
 • Juist !!!

  reageer
 • Tim

   

  Zijn ze toch ergens goed in.

  reageer
 • Frank

   

  Bewijst helemaal niks. Hoe vaak vraagt de pvv niet naar de bekende weg? Op die manier proberen zieltjes te winnen. Het kost het ambtelijke apparaat bakken vol geld. Laat de pvv daar eens over nadenken.

  reageer
 • Paul

   

  Helemaal mee eens maar daar denkt de PVV aanhang niet over na

  reageer
 • Paul

   

  Alleen is het jammer dat ze zelf nooit met een oplossing komen en alleen meer roepen.

  reageer
 • De Vries

   

  Dus de rest is maar slappe hap die alles accepteerd.

  reageer
 • frits

   

  Een paar duizend euro aan kosten per vraag om die te beantwoorden. Veel vragen zijn niet nuttig, maar alleen maar wanhopige pogingen om te proberen aandacht in de media te krijgen. Daar wordt dus tonnen aan belastinggeld aan verkwist. Wordt de hoogste tijd om een vraag te stellen over de uitgaven die hiermee gemoeid zijn. Lijkt me een goed idee om deze kosten voortaan in mindering te brengen op de fractievergoeding.

  reageer
 • Almere

   

  Bewijst maar weer dat de PVV voor de burger opkomt, en andere partijen niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert