Almere Smart Society komt verwachtingen niet na

ALMERE
Het project Almere Smart Society is deels mislukt. De gemeente Almere heeft 450.000 euro uitgegeven aan het project, maar tastbare resultaten zijn uitgebleven. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad.

Smart Society betekent dat er slimme oplossingen zijn door bijvoorbeeld computers of gegevens aan elkaar te koppelen. Na drie jaar concludeert de gemeente dat ze zich verkeken heeft op het project. Grote bedrijven, zoals Philips en IBM haakten af en er was onderling wantrouwen tussen de deelnemende partijen.

Toch wil de gemeente door met Smart Society projecten en probeert op dit moment lantaarnpalen om te bouwen tot wifi-punten en oplaadstations voor elektrische auto's. Extra geld hiervoor wordt dit voorjaar gevraagd aan de gemeenteraad.

reacties (9)

 • Anoniem

   

  Een ware geldverspilling! Er staan nergens contactgegevens, geen data van meetings etc. Waar is die half miljoen gebleven?

  reageer
 • krek

   

  Bouwmeester Business, uw duurste ambtenaar met meer oog voor eigen portemonnee. Schandalig.

  reageer
 • peteratea

   

  Die site .nl is van iemand anders, de gemeente zit op .org en .com, maar hebben ze twee jaar niet meer bijgewerkt en is nu zelfs helemaal verdwenen. :)

  reageer
 • peteratea

   

  Ik heb de verantwoording aan de raad eens goed doorgenomen. Een ding staat als paal boven water. Van de uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad deze gelden aan te wenden met betrokkenheid van de Almeerse burger is niets terecht gekomen. Het valt mij op dat er projecten opgesomd worden die, bij mij althans, nooit bekend zijn geweest. Zoals een frontline-app voor de Straatkubus (early warning system)? Ik mag hopen dat e.e.a. binnen de kaders valt van de Wet Bescherming Persoonsgegevens is gebleven. Bekend is dat er in Almere maar enkele ambtenaren toegang hebben tot de Straatkubus. Hebben die een app nodig? Of is deze aan meer ambtenaren beschikbaar gesteld?

  reageer
 • WillemLely

   

  Die site is ook deels Nederlands en Engels, geen contact gegevens, veel blahblah en vooral doorgeplaatste berichten van andere sites. Top man, 450.000 euro door de goot.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Het kan ALLEEN in Almere. Bestuurd door amateurs. Gelukkig komen ze op de begroting niets tekort.

  reageer
 • koos

   

  haha wat een onzin het project is hartstikke geslaagd hoor, voor die paar semi-ambtenaren (en ex ambtenaren met netwerk in de gemeente) die met hun eigen bureautjes dik 4 ton hebben opgemaakt. een groot succes!

  reageer
 • Ik

   

  Deels mislukt ? 450 duizend euro weggegooid ! Maar ........ er is (komt) nog meer !!!

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Toch gaat de gemeente er mee door... Dat zegt al weer genoeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert