Gemeente verliest opnieuw rechtszaak Noorderplassen

ALMERE
De gemeente Almere heeft ook het hoger beroep in een slepende rechtszaak over de Noorderplassen verloren. Uiteindelijk krijgt de gemeente slechts een paar ton terug van de 35 miljoen die het na een eerdere rechtszaak aan een aantal projectontwikkelaars moest betalen.

De gemeente verkocht begin van deze eeuw voor tientallen miljoenen euro's aan bouwgrond rondom de Noorderplassen, maar via een omstreden clausule konden projectontwikkelaars een deel van de grond terug geven toen de economische crisis uitbrak.

De gemeente Almere onderzoekt nog of zij de juridische strijd nu staakt of zij toch nog verder gaat procederen in het slepende conflict.

reacties (8)

 • Pzaal

   

  Volgende miljoenen verlieslijdende project is de flop riade.

  reageer
 • ron

   

  oke de referentie is er nu wel . maar ik denk dat het wat ongelukkig verwoord is. die 35 miljoen is gewoon de oorspronkelijke koopprijs die men dus weer terug moest betalen. dus kan men die gewoon weer verkopen. niet echt een probleem dus ook geen vermeende oneerlijkheid of zo. die paar ton is dan mogelijk een soort sam sam deal over de bijkomende kosten. en ik proef nu .. dat men dat terug krijgt dus allemaal niet zo heel erg boeiend . en alle negatieve reacties krijg ik de indruk onterecht. Almere is dus helemaal niet zo verkeerd bezig geweest. gewoon een logische rechtszaak om te kijken welke partij het meest in zijn recht stond.

  reageer
 • Hannes

   

  Wie is nu werkelijk de negatieveling in deze gehele project.? Beter eerst bouwen dan pas de grond verkopen, of verpachten, met een vooraf gestelde prijs, dan pas weet je zeker waar je mee in zee gaat. Anders zal het altijd een ordinaire grond speculatie blijven.

 • michael

   

  Prima gemeente heb je weer de kans om het aan een ander te verkopen voor een betere prijs.

  reageer
 • Sjors

   

  Ambtenaren moeten niet voor projectontwikkelaar of zo gaan spelen. Dan krijg je dit. En ik ben benieuwd welke of hoeveel ambtenaren er ontslagen gaan worden. Dit moet je eens doen bij een bedrijf kan je meteen vertrekken!!!! Dat is het leuke van ambtenaartje spelen met miljoenen smijten en geen consequenties als het fout gaat.

  reageer
 • Frans

   

  Sjors zijn motto is kennelijk: 'ik heb er geen verstand van, maar wel een mening over'. Ambtenaren die voor projectontwikkelaar spelen...?

 • ron

   

  redactie misschien kunnen jullie dit verhaal eens toelichten (er staan ook geen referenties van eerdere artikelen bij dit keer om er zelf achter te komen) want normaal betaald een projectontwikkelaar toch geld aan en gemeente ... niet andersom de gemeente .. ik begrijp dit verhaal van die 35 mio niet.

  reageer
 • Kees

   

  Projectontwikkelaar koopt grond. Woningmarkt stort in, projectontwikkelaar maakt gebruik van clausule in contract (die blijkbaar bijzonder is), om de gemeente te verplichten de grond terug te kopen. Blijkbaar is de clausule onduidelijk waardoor er nu een slepende rechtszaak is.

 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Hopelijk is het geplande Floriade terrein nog niet verkocht. Want dan zie ik de bui al weer hangen. De beerput is jammer genoeg nog niet helemaal dicht.

  reageer
 • Henk

   

  Alles kan in Almere ! Met zo'n slogan dachten de projectontwikkelaars dan durven we het wel aan in Almere. En zie, ze hadden gelijk. Gemeente Almere wordt bestuurd door een hopeloze groep amateurs. En wie draaien voor de kosten op ? Inderdaad de burgers. Het kan ALLEEN in Almere.

  reageer
 • Ellen

   

  Laat die runderen maar staan. De rest ziet er ook niet zo bijzonder uit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert