Nieuwe aandacht voor zaak vermoorde Tunesiër

LELYSTAD • Zo 7 februari 2016 | 20:05 • Zondag 7 februari 2016 | 20:05
De politie denkt dat de sinds 2000 vermiste Habib Mhedhbi uit Zwolle vermoord is in Lelystad. Het cold case team van de politie heeft de zaak heropend en komt met nieuwe details naar buiten. 

Bloedsporen in woning
De Tunesiër woonde in Zwolle en werkte daar als portier in de horeca. Hij was ook geregeld te vinden in een woning aan Kamp 23 in Lelystad. Tijdens het onderzoek vond de politie bloedsporen van de man in die woning. Delen van de vloerbedekking waren weggehaald en ook de ondervloer was verwijderd. De muren in de woning waren opnieuw geverfd en op al die plekken werd bloed gevonden.

Moord
Van Mhedhbi werden alleen verbrande en bebloede kleding en zijn rijbewijs gevonden in Weesp. De spullen zaten in een vuilniszak. Door de hoeveelheid bloed die wordt gevonden concludeert de politie dat Mhedhbi niet meer leeft. Het onderzoek leidt naar drie verdachten, maar begin deze eeuw was het niet mogelijk om mensen te vervolgen voor moord, als er geen lijk is. Hierdoor blijft de zaak op de plank liggen.

Cold Case
Door uitspraken van rechters is het inmiddels wel mogelijk om mensen te vervolgen voor moord als er geen lijk is. Daarom wordt de zaak in 2013 opgepakt door het cold case team Midden-Nederland. Twee-en-een-half jaar later wordt de zaak dus opnieuw onder de aandacht van het publiek gebracht. Van de toenmalige verdachten in deze zaak is er één overleden en zit een tweede man vast voor een ander delict. Voor de gouden tip wordt een beloning van 20.000 euro uitgeloofd. Er wordt aandacht aan de zaak besteed in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel