Varkens weer in de minderheid in Noordoostpolder

FLEVOLAND
Het aantal varkens in Noordoostpolder is lager dan het aantal mensen in die gemeente. Vorig jaar was dat nog andersom. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Er worden nu zo'n 30.000 varkens gehouden in Noordoostpolder, vorig jaar waren dat er ruim 50.000. Volgens LTO Noord is een aantal varkenshouders gestopt.

In de gemeente Zeewolde lopen meer koeien en stieren rond dan mensen. Het gaat om ongeveer 25.000 runderen, net zoveel als vorig jaar.

In vijf van de zes Flevolandse gemeentes zijn meer kippen dan mensen. In totaal gaat het om 2,7 miljoen kippen. Volgens het CBS lopen er in Almere geen kippen rond.

reacties (4)

 • kritiekje

   

  Niks van gelezen dat we minder raadsleden hebben!

  reageer
 • Aad Aardema

   

  Onwaarschijnlijk bericht. Het aantal bedrijven in NOP is volgens CBS niet gewijzigd. Het zijn wel voorlopige cijfers. De definitieve cijfers komen over 3 maanden.

  reageer
 • Kritisch

   

  De C.D.A. van de Noordoostpolder laat zelfs een veehouder als raadslid zijn zaken behartigen voor uitbreiding van de bedrijven. Over onpartijdigheid gesproken?De verwevenheid en verstrengelen van families en bedrijven op dit politieke niveau zijn schadelijk voor het algemeen belang.Dergelijke signalen staan niet op zich in deze raad.

  reageer
 • karel

   

  Vorige week besloot de gemeenteraad van de Noordoostpolder meer intensieve veehouderij toe te staan. Weer zijn ze zich niet bewust van de veranderde markt. Dit gemeentebestuur blijft hangen in achterhaalde markten (veehouderij, winkeluitbreiding), tijd voor nieuw elan in het bestuur.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert