Ook 'Waaks!' zonder hond

DRONTEN
De gemeente Dronten wil dat nog meer inwoners 's avonds en 's nachts hun eigen wijk in de gaten gaan houden voor het project Waaks!.

Zo'n 400 hondenbezitters hebben zich de afgelopen twee jaar al aangemeld voor het project. Zij houden tijdens het uitlaten van hun trouwe viervoeter een extra oogje in het zeil en melden verdachte situaties bij de politie. Zo moet onder meer het aantal woninginbraken worden teruggedrongen.

De gemeente richt zich nu nadrukkelijk ook op andere inwoners, bijvoorbeeld mensen die 's avonds geregeld een stuk gaan wandelen of hardlopen. In het gemeentehuis is maandagavond een bijeenkomst waar aanwezigen uitleg en nuttige tips van de politie krijgen.

reacties (5)

 • drontense

   

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Deze ervaring heb ik ook. En zijn de agenten op de plek waar wat aan de hand is dan is er bijna geen tijd om de zaken af te handelen.

  reageer
 • Hé Bob, Kunnen we beter s 'avonds 'ns een wandeling maken.

  reageer
 • robin groten

   

  Zo dat de burgemeester je mail adres openbaar op het Internet kan deponeren ?

  reageer
 • Dick

   

  Inderdaad. zo'n 20 jaar terug liepen er in de Gemeente Dronten zo'n 10-15 dienders rond. Nu is dat 1 zielige auto. Leg toezicht daar waar het hoort, bij de politie. En hou op burgers in te schakelen voor taken waar ze niet voor zijn opgeleid.

  reageer
 • Julia

   

  Als ik dan de politie bel zou ik graag willen dat die dan ook direct in actie komen. Niet dat ik te horen krijg: 'Er rijdt maar 1 wagen in de polder'. Daar hebben wij nu geen tijd voor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert