GGD zwijgt over aanrijtijden ambulances

ZEEWOLDE
De GGD wil geen helderheid verschaffen over de aanrijtijden van ambulances in Zeewolde.

Een aantal politici in die gemeente luidde zaterdag de noodklok omdat de GGD verklaarde dat de ambulance vorig jaar in 16 procent van de gevallen later ter plaatse was dan de wettelijke norm. Provinciebreed gezien zou de ambulance maar in 5 procent van de ritten te laat arriveren.

Volgens een woordvoerder van de GGD is de problematiek zo complex dat de gezondheidsdienst niets kan zeggen over de aanrijtijden van ambulances.

reacties (6)

 • Adri

   

  Wie zwijgt geeft toe

  reageer
 • Nopper

   

  Ik ken veel ambulance chauffeurs en die zeggen allemaal: je zal maar in zeewolde wonen. Iedereen bij de ggd kent dit probleem. Vaak moet het witte kruis (harderwijk) helpen

  reageer
 • Ron

   

  Wel vreemd voor een nopper. Je zal maar in de nop wonen. Alsof daar de tijden wel goed zijn. In creil staat er toch ook geen? Misschien komt het wel omdat die ambulance vaak moet bijspringen in almere, Nijkerk of het gooi? Ik woon al tijden in Zeewolde maar volgens mij is het gewoon een kwestie van cijfers en centen. En wie betaald bepaald toch? Gemeente Zeewolde zal dus wel te weinig betalen

 • Marionetten

   

  Met het door de strot persen van HUN AZC Zeewolde toonde de burgemeester en ZIJN raad zich agressief op. En nu het een zaak voor de burgers van Zeewolde betreft zitten ze hakkelen: Kweet nie? Toch wel zorgelijk dit bestuur :(

  reageer
 • Han

   

  Lijkt mij dat met een WOB dit toch te achterhalen moet zijn? Het zaakje lijkt te stinken. Ben benieuwd of we hier nog wat van horen of dat het onder het tapijt verdwijnt.

  reageer
 • Cvh

   

  GGD niets te verwijten maar bestuur gemeente Zeewolde Nu meteen een standplaats inrichten voor ambulance Ruimte genoeg hier

  reageer
 • Jan

   

  Is dat wel zo? Ik meen mij te herinneren dat er in de brandweerkazerne in Zeewolde speciaal ruimte is voor de ambulance! Volgens mij wil de gemeente wel maar de ggd niet. Zal vast wel met geld te maken hebben. Daar komt bij dat de locatie waar de ambulance nu staat gekozen is omdat ze het dorpskern van Zeewolde, de Eemhof en als back-up voor Almere moeten dienen. Dat is alleen niet wenselijk voor het dorp Zeewolde.

 • Anoniem

   

  Er is een standplaats, bij de brandweerkazerne in... Maar waarom de GGD er geen gebruik van maakt?

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Sorry, maar je heb het bij het verkeerde eind. De enige die hier iets te verwijten valt is de verzekeraar die de ambulance betaald. De gemeente Zeewolde heeft in voorgaande jaren diverse malen geprobeerd de ambulance dichter bij het dorp te halen. Maar de verzekeraar(s) - die opdraaien voor de kosten van de ambulance - hebben altijd geweigerd hier aan mee te werken.

 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ze willen hun vingers er dus niet aan branden. En volgens het 'waar rook is is vuur' - principe is er dus werkelijk een probleem.

  reageer
 • Ben

   

  Niets zeggen is dus VEELZEGGEND; probleem is dus veel groter dan 16 procent !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert