D66 maakt plan voor eerlijker afvalstoffenheffing

ALMERE
D66 Almere werkt aan een plan om de afvalstoffenheffing eerlijker te verdelen en om afval scheiden te stimuleren. Volgens gemeenteraadslid Martine van Bemmel van D66 doet het college te weinig om het systeem rechtvaardiger te maken.

Van Bemmel vindt de heffing van bijna 320 euro per jaar erg hoog. Bovendien vindt ze de heffing onrechtvaardig omdat éénpersoons huishoudens net zo veel betalen als een gezin met kinderen. Ook wil de politica dat Almeerders die goed hun afval scheiden daarvoor beloond worden.

D66 roept de hulp in van ambtenaren en gaat het plan financieel laten doorrekenen.

reacties (11)

 • DJinx

   

  Yip, en dan komen de "afvaltoeristen" hun afval in de vrij toegankelijke ondergrondse containers dumpen bij mij voor de deur. Als ze dat nou eens met een pasje deden.. Ik heb 1 klein zakje restafval per 2 weken als 1 persoonshuishouden, maar betaal de volle mep. Of heet dit dan ook participatiemaatachappij? Voel me eerder melkkoe van de gemeente op deze wijze :(

  reageer
 • 13xx

   

  Kun je uitleggen waarom de ouderen de rekening gaan betalen? Produceren ouderen meer afval?

  reageer
 • John

   

  Natuurlijk W. Nog nooit meegemaakt dat je jou bak halfvol wegzet waarna de buurt hem aftopt met de troep die ze in hun eigen bak niet kwijt konden? De bak wegen is alleen eerlijk als de vuilnisman hem dan uit mijn achtertuin komt halen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gewoon: bakken wegen. Wie veel afval produceert betaalt meer dan wie weinig afval produceert. En ja, natuurlijk hebben mensen die alleen maar in problemen en bezwaren kunnen denken daar natuurlijk van allerlei bedenkingen bij.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Moet je opletten: Gaat straks gewoon duurder worden. Zullen we in beginsel afspreken dat als je goed gaat scheiden er een korting komt in plaats van "het wordt duurder" Als mensen goed hun afval gaan scheiden wordt de verwerking ook goedkoper ( zegt ze zelf ) PS een opmaatje naar de verkiezingen 2017?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TjakkA.\/\/.

   

  Hoe dichter tegen verkiezingstijd, hoe meer van dit soort proefballonnetjes...

  reageer
 • Japio

   

  We gaan weer burgertje pesten. Uiteindelijk komt het er straks op neer dat het Modaal verdienende gezin weer de rekening betaalt en naast de extra glas en plastic afvalbakken ook nog twee weken met een stinkende GFT bak in de voor of achtertuin mag zitten. De politici hebben daarvoor een royale oprijlaan.

  reageer
 • janssen

   

  Ik denk dat mijn man en ik minder afval hebben dan menig eenpersoons huishouden, zo goed scheiden wij en hebben een compost kuil in de tuin, dus niks geen gft in afvalcontainer. By The Way: hoe wil deze luchtfietser in godsnaam controleren wie weinig afval heeft, controleurs moeten ook betaald worden mevr. Van Bemmel, ben benieuwd naar uw (domme onuitvoerbare) ideeën.

  reageer
 • Pzaal

   

  Je weet hoe de gemeente kan rekenen toch? Net als het ondergrondse afval systeem in de stad. Iedereen gaat straks toch weer teveel betalen. Anders kunnen ze niet meer zacht op hun kont zitten in die veels te dure auto's met chauffeur.

  reageer
 • Klop

   

  Wie moet dan dat tekort opvangen,ja juist de oudere.Daar is D66 heel goed in omdat te verschuiven.

  reageer
 • henk

   

  Ja hoor de luchtfietsers weer op zieltjes jacht .Als het puntje bij het paaltje komt lopen ze toch achter de massa aan .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert