Raad Lelystad stemt over burgemeestersprofiel

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad stemt dinsdagavond over het functieprofiel van de nieuwe burgemeester. De Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, is bij de stemming aanwezig. Het is de bedoeling dat de opvolger van Margreet Horselenberg in september in Lelystad aan het werk gaat.

Na instemming door de raad, kunnen kandidaten naar de baan solliciteren. Volgens het functieprofiel moet de nieuwe burgemeester onder meer lef en humor hebben en open staan voor feedback.

In het profiel zijn de wensen van de Lelystadse bevolking en organisaties meegenomen.

reacties (10)

 • TjakkA.\/\/.

   

  Vooral met je laatste zin ben ik het volledig eens

  reageer
 • Jacob

   

  Er is nog steeds niets veranderd in dit land en specifiek in Lelystad. Nog immer dezelfde onbeholpen krampachtige poging om iets van democratie in de procedure te suggereren alsook de indruk te vermijden dat eea al lang beklonken is. Geen idee wat bij de stemming de aanwezigheid van Leen Verbeek rechtvaardigd en ook niet wat specifiek de wensen van de Lelystadse bevolking en organisaties in het profiel zijn. Lef, humor en open staan voor feedback vind ik tegenwoordig bij geen enkele Nederlandse politicus meer terug. Ook door dit gebeuren in Lelystad merk ik weer dat ik niets meer met dit land heb. In het komende weekend dus even naar de Emigratiebeurs.

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  "Volgens het functieprofiel moet de nieuwe burgemeester onder meer lef en humor hebben en open staan voor feedback" Worden hier nu precies de punten genoemd die de huidige burgemeester niet heeft?

  reageer
 • Lelystadse

   

  De procedure voorziet in een selectie in samenwerking tussen de Commissaris van de Koning en de hiervoor ingestelde, uit raadsleden gevormde, vertrouwenscommissie. De gemeenteraad maakt vervolgens de laatste keuze.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Hoes was vorig weekeinde in Lelystad, volgens twee onafhankelijke bronnen. Maar ja, je weet: hij heeft overal vriendjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Niet bij mij bekend. Maar als het inderdaad zo is dan hebben we daar een prima bestuurder aan.

  reageer
 • joop

   

  laat me raden: "bla bla, verbindend, bla bla, bruggenbouwer, bla bla, empatisch, bla bla bla". Dit soort avonden zijn echt zo nutteloos, erheen gaan is voor l*l staan. Wie de burgemeester wordt dat wordt gewoon, zoals altijd, besloten in een achterkamertje en heeft helemaal niets met democratie te maken. Net als de "verkiezing" van Leen Verbeek zelf, die had in een echte democratie nooit gekozen geworden.

  reageer
 • Bart van der Kolk

   

  Wat is de relevantie van Leen Verbeek, commissaris van de koning, bij deze verkiezing (stemming) over het profiel van een nieuwe burgemeester. De commissaris heeft in deze geen stemrecht, het is de gemeenteraad die over alle zaken die de KEUZE van een nieuwe burgemeester betreffen, gaat. Dat de CvdK erbij is, is geen probleem, het is een openbare raadszitting, waarbij de keuze uitsluitend voorbehouden is aan de Raad. Of de berichtgeving is onjuist, of de CvdK is op de verkeerde plaats...

  reageer
 • Barbara

   

  Het lijkt er al op of huidige burgemeester niet meer aanwezig is. Is dat nou leuk voor haar, dit gedoe, als je nog gewoon in dienst bent?

  reageer
 • Ron

   

  Onno Hoes. Is al lang bekend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert