Schoolzwemmen Wierwinde gaat door ondanks sluiting zwembad

ALMERE
Leerlingen van basisschool De Wierwinde in Almere Haven krijgen vanaf 1 april zwemles in het nieuwe zwembad van Almere Poort. De afgelopen vijf jaar werd er les gegeven in zwembad Haven maar dat bad gaat dicht omdat het verouderd is.

Volgens de directeur van de basisschool gaat de gemeente nu een bus inzetten om de leerlingen van hun school in Haven naar het zwembad in Poort te brengen. Tot de zomer is dat gratis, daarna moet de school een kleine bijdrage betalen voor het vervoer.

De Wierwinde organiseert zelf zwemlessen omdat het een multiculturele wijk is. Veel kinderen hebben vanuit hun achtergrond niet geleerd om te zwemmen en dat vond de school onveilig. De onderwijsinstelling zoekt ieder jaar een sponsor om het bedrag van de lessen zo laag mogelijk te houden.

reacties (3)

 • freek

   

  Volgens mij is Haven het enige deel waar nog kosteloos geparkeerd kan worden. De Havenaren hebben erg naar hun zin. Verslaafde is zie ze niet maar buiten dat die zijn overal dat het niet zózeer met Haven te maken, daklozen dito. Daarnaast is de leegstand in andere delen veel groter en ben ik maar wat blij dat ik wua winkels niet in buiten woon.

  reageer
 • Krek

   

  Goede zaak van die school.

  reageer
 • Mascha

   

  Zo jammer Almere Haven verpauperd steeds meer, geen leuke winkels, geen zwembad alleen maar verslaafde en daklozen in bushokjes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert