SP wil extra geld voor verkiezingsborden referendum Oekraïne

NOORDOOSTPOLDER
De SP in Noordoostpolder wil dat het gemeentebestuur verkiezingsborden neerzet voor het referendum over het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. De SP vindt het belangrijk dat voor- en tegenstanders van het referendum posters op de borden kunnen plakken om inwoners van de gemeente te informeren.

Burgemeester Aucke van der Werff vindt verkiezingsborden niet meer van deze tijd. Het informeren van kiezers verloopt tegenwoordig via andere media, liet hij de SP tijdens het vragenhalfuurtje maandagavond weten.

Gemeenten krijgen minder geld voor het organiseren van het referendum dan bij normale verkiezingen. De burgemeester vindt het daarom niet verantwoord om 6000 euro uit te trekken voor het plaatsen van verkiezingsborden. Hij wil liever alle stemlokalen openstellen.

De SP heeft een motie aangekondigd om het gemeentebestuur toch te vragen om extra geld voor verkiezingsborden. Die wordt op de volgende gemeenteraadsvergadering behandeld.

reacties (16)

 • Hendrik

   

  De borden staan in het gemeente depot. De mensen die ze plaatsen zijn in dienst van de gemeente, dus over welke kosten heb je het? De brandstofkosten om de borden heen te brengen? Er moet meer ruchtbaarheid aan dit referendum gegeven worden, borden plaatsen prikkelt de mensen in ieder geval dat er iets te kiezen valt...

  reageer
 • ron

   

  Informeren op een verkiezingsbord ? deze borden komen niet verder dan schreeuwleuzen; informatie is daar niet te vinden. afschaffen

  reageer
 • Paul

   

  Zonde van het geld. Liever een referendum dat ergens over gaat.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Niet iedereen zit zoals jij de hele dag online, dus via borden, ja het is ouderwets, is geen slecht idee.

  reageer
 • zelfoverzien

   

  Deze borden waren/zijn speciaal voor de mensen welke niet in staat zijn zelf te denken en te handelen, het klootjesvolk dus. Welke blindelings en traditioneel als vanouds politieke kennis bij gebracht door hun voorouders al decennia hun grote charismatische leiders volgen. De drie groten partijen dus, welke ons nu in een grote oorlog gestort hebben omdat deze ook weer een grote leider navolgen welke beslist over onze soevereiniteit en welzijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Inderdaad niet meer van deze tijd, maar dat zijn we onderhand van de SP wel gewend. Hobbelt de SP nu gewoon achter Jan Roos van Geenstijl aan? Lachwekkend!

  reageer
 • Carry

   

  En hoe ga jij de inwoners dan informeren? Geef eens een voorbeeld.

  reageer
 • De Vries

   

  Jaag de gemeente maar weer op kosten, SP. Die kiezer weet zelf wel of het ja of nee is.

  reageer
 • Nastradamus

   

  De referendum stemmers moeten niet een te helder beeld krijgen over de vage plannen van de EU , ook zal er geen buitenlands toezicht plaatsvinden op de stembureaus want wij leven in een vrij land welke zijn burgers zijn grondrechten waarborgt etc etc. Minister Timmermans was een boegbeeld voor onze natie in de Oekraïne en is daar vorstelijk voor beloond met een ereplaats in het Europees parlement. Het is alleen jammer maar ook dodelijk voor onze samenleving dat onze overheid soevereine staten niet meer erkend binnen de volkeren unie, helaas pindakaas.

  reageer
 • hoe wil je de inwoners informeren met een poster. niemand weet waar het over gaat, en wat begon als een politiek 'stuntje' gaat nu miljoenen kosten...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie informeert zich nu via die borden? Het is folklore die maar beter afgeschaft kan worden: veuls te duur.

  reageer
 • Niet goed geïnformeerd of ingelezen?

   

  Beste Polderling ,gelukkig leven we niet in een staat zou als jij dat wenst.Zodoende mag je nu schrijven wat je wilt. Ten eerste vrijheid van meningsuiting staat hierin centraal!Dus ook aanplakrecht. De SP zoals begrepen is geen voorstander van dit samenwerkingsverdrag.

  reageer
 • Typisch

   

  Vervelend als je bewoners moet constanteren dat er censuur op een dergelijke toegepast wordt. Hoe geloofwaardig is deze burgemeester nog zonder te moeten denken dat alleenheersers dit doen. Of is deze burgemeester stilletjes misschien aan het voorsorteren om van zijn oude dag te genieten met hulp van tip top.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Burgemeester vindt verkiezingsborden uit de tijd, mee eens, maar wedden dat ze er bij de gemeenteraadsverkiezingen ineens wel weer staan?

  reageer
 • Polderling

   

  Weer van die vieze SP posters die met regen weer van de borden druipen? En wat komt er op te staan? Het verdrag zelf? Die SP'ers willen vast dat we voorstemmen. SP en voormalige Sovjetunie, EUSSR???? Vragen vragen vragen

  reageer
 • Alfred

   

  het maakt de SP niet uit wat het kost. Zo lang de belastingbetaler maar betaalt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert