'Gemeente laat steken vallen bij WMO-beleid'

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder laat forse steken vallen bij de uitvoering van het WMO-beleid. Dat zei Liesbeth Schoenman uit Marknesse tijdens een vergadering van de gemeenteraad maandagavond. Schoenman staat op persoonlijke titel 19 WMO-cliënten bij.

Volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zijn gemeenten sinds een jaar verantwoordelijk voor zorg en hulp aan oudere of hulpbehoevende inwoners. Maar de gemeente Noordoostpolder laat te weinig mensen onder de zogenaamde WMO- regeling vallen, zegt Schoenman. Ook worden inwoners te lang aan lijntje gehouden voordat ze te horen krijgen op wat voor zorg of hulp ze recht hebben.

Wethouder Hennie Bogaards herkent zich niet in de kritiek, maar neemt het beleid nogmaals onder de loep.

reacties (3)

 • P. Daalemmer

   

  Het geld is er niet om op te potten, maar voor degenen die het nodig hebben, mevrouw Hennie Boogaards-Simonse! Schande!

  reageer
 • Henk.

   

  Goed geschreven kritisch. En die politieke term "herkent zich niet in de kritiek" die is zijn waarde ook allang kwijt na legio blunders waarbij achteraf bleek dat de kritiek wel degelijk terecht was, wat een dooddoener zeg.

  reageer
 • Kritisch

   

  Het bizarre is dat de werkwijze van de verantwoordelijke wethouder en haar ambtenaren de grenzen van de wetgeving zoeken. Zo blijkt maar dat er geen humane werkwijze ten grondslag ligt. Zie de overgebleven W.M.O. gelden die gelukkig mede door de SP geparkeerd staan.Zelfs het woord participatie zou door deze wethouder en zijn gevolg niet meer in mond genomen mogen worden! De brutaliteit en zelfingenomenheid om ouderen als tweederangsburgers weg te te zetten blijkt uit de slechte advisering van onafhankelijke regieondersteuning.Het volharden in deze handelswijze kan men niet als participatie zien maar als slikken en stikken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert