Straatpraat: Politie neemt klachten over agenten niet serieus

LELYSTAD
De klachten van burgers over het gedrag van politieagenten worden niet serieus genomen. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Inspectie van Veiligheid en Justitie.

Jaarlijks worden er zo'n 10.000 klachten ingediend tegen de politie. Deze gaan onder meer over gevaarlijk rijden, gewelddadig ingrijpen en onbeschoft gedrag.

Uit het rapport blijkt dat de politie weinig met de klachten van burgers doet. Dat zou komen omdat politieagenten bang zouden zijn dat hun carrière gevaar loopt als zij toegeven dat zij een fout hebben gemaakt. Op de markt in Lelystad vroegen wij wat u daar nou van vindt.

reacties (7)

 • Dick

   

  Wat jammer dat jij de regels omtrent ontheffingen ook nog steeds niet weet. Komt een diender met 20km/u te hard langs een kassalocatie, dan mag de agent aan het stuur, mits geen goede reden, de boete gewoon zelf betalen. Een goede reden is altijd gemeld aan de meldkamer, dus ook daar geen sjoemelmogelijkheid. De ontheffingen gelden namelijk alleen als het nodig is voor de uitoefening van de taak.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tja je wordt behoorlijk ziek als er weer eens zo'n idioot hoge boete voor een relatief kleine verkeersovertreding in je bus rolt ( vorig jaar: verkeerd parkeren bij de koploper: € 100,- !!! ) Maar goed het zijn niet de agenten op straat die dat bepalen. Je moet als agent tegenwoordig wel veel liefde voor je werk hebben. Onze eigen overheid ( indirect de werkgever van de politie) laat ze als het er op aankomt keihard vallen. Notoire drankrijders komen ze keer op keer weer op de weg tegen. En als je ziet wat ze op straat allemaal om hun oren krijgen. pffff Of ze hebben veel liefde voor hun werk of ze zijn knettergek!

  reageer
 • Wat jammer, dat je de regels hierover nog steeds niet kent. De politie heeft voor allerlei regels ontheffingen, ook voor sneller rijden ZONDER toeters en bellen. Maar ja, klagen is gemakkelijker dan de wet kennen.

  reageer
 • ik

   

  Misschien waren ze onderweg naar een reanimatie of een ander incident. Niet te snel oordelen. Er komt een dag dat ook jij wilt dat ze er binnen enkele minuten zijn.

  reageer
 • Henkjan

   

  Eindeloze discussie! De reden weet je niet. Misschien een facebook pagina en daarop vermelden, sorry burgers wegens een melding etc. is het wel open en transparant.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anoniem

   

  Grappig dat dit gaat over het gedrag van de agenten! Kijk eens om je heen naar het gedrag van de gewone mens op straat. Respect en goede manieren zijn tegenwoordig ver te zoeken. Ik zou niet graag agent willen zijn in deze tijd. Dat ze af en toe te ver gaan in sommige gevallen kan ik heel goed begrijpen. In plaats dat de media het een keer op neemt voor agenten, nee hoor we laten de toch al graag klagende en zeikende bevolking aan het woord!

  reageer
 • lelystad

   

  Hard rijden doen ze inderdaad! Vanmorgen nog gezien op de dreef, ik reed daar 70 (1 van de weinige dreven waar het nog mag) en kwamen uit het niets 2 politieauto's mij voorbij scheuren zonder zwaailichten! Soms denken ze echt boven de wet te leven!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert