Raad: "Duurder parkeerkaartje was niet de bedoeling"

ALMERE
Parkeerkaartjes in Almere die contant worden afgerekend mogen niet duurder zijn dan kaartjes die elektronisch worden betaald. Een meerderheid in de Almeerse gemeenteraad vindt dat hier iets aan gedaan moet worden.

Sinds begin deze maand betalen automobilisten per minuut. Alleen bij muntbetalingen worden de bedragen naar boven afgerond tot een hele of halve euro. De parkeerautomaten accepteren namelijk alleen muntjes vanaf 50 cent. Voor bijvoorbeeld 51 cent moet 1 euro worden afgerekend.

Een deel van de raad had niet in de gaten dat ze zelf heeft ingestemd met deze constructie. Het invoeren van het betalen per minuut was volgens de gemeenteraadsleden juist bedoeld om betaald parkeren eerlijker te maken. Er zal nu besproken worden of er nog iets aan de duurdere contante betalingen kan worden gedaan.

Leefbaar Almere, de VVD en de PvdA hebben geen problemen met de duurdere parkeerkaartjes.

reacties (19)

 • Rita

   

  Het is nu mei, 3 maanden na de terechte ophef door velen over bovenstaande klacht over afronding van 50 cent in parkeerautomaten. Ik ben er ook kwaad over, maar hoef gelukkig geen leden van de gemeenteraad van Almere te kiezen. Hier mijn tip voor iedereen: onthou dat Leefbaar Almere, de VVD én de Partij van de Arbeid ( jaja) met dit beleid ingestemd hebben.

  reageer
 • Willem

   

  Klopt. Ik moest vandaag in stadhuisparkeergarage 0,57 betalen en kreeg 1 euro terug van de ingeworpen € 2,00

  reageer
 • Ron

   

  Parkeren in Almere stad, € 17,50 voor een dagkaartje??? Mafkezen!!! Gewoon lekker naar Almere Haven gratis parkeren of voor € 2,00 een dagkaart in Buiten.

  reageer
 • Nico

   

  Geef jij geen fooi dan?

  reageer
 • 13xx

   

  Bij de fietsenstalling ronden ze het bedrag altijd af tot nul euro.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  Het systeem van contant betalen is in zoverre wel degelijk veranderd ... je ziet nu zelfs hoe je wordt benadeeld door de naar boven afronding terwijl de afspraak was dat per minuut betaald zou worden. Dit per minuut afrekenen is ook vanuit Den Haag duidelijk gepromoot. Dit heeft Den Haag hier vast nooit mee bedoeld. want ze hebben alleen het plastic betalen aangepast en daar vroeg Den Haag niet om.

  reageer
 • Adriana

   

  Ik vind het ronduit legale diefstal

  reageer
 • Anders kees

   

  Goed verwoords

  reageer
 • Early Times

   

  Als kiezersbedrog strafrechtelijk kan worden vervolgd, zaten alle gevangenissen vol.

  reageer
 • Kees

   

  De redactie van OF moet het artikel ook even aanpassen. Ook in het artikel staat dat het betalen met contanten duurder zou zijn. Dat is een onjuiste afspiegeling van zaken. Digitaal betalen is goedkoper omdat je dan per minuut betaald. Aan het systeem voor contant betalen is niets veranderd.

  reageer
 • ruud

   

  vooral de laatste zin in het artikel is erg pijnlijk: Leefbaar Almere, de VVD en de PvdA hebben geen problemen met de duurdere parkeerkaartjes. Treurig te moeten constateren dat deze almeerse partijen er geen problemen mee hebben. Ik vraag mij af of ze er net zo over zouden denken als we vlak voor de gemeenteraad verkiezingen zouden zitten......

  reageer
 • Julia

   

  Parkeren en dik betalen dat is de melkkoe voor de gemeenten. Als je nu als gemeenteraad zegt dat je het niet gezien hebt dan ziet je gewoon te slapen. Wat doe je daar dan? Jullie zijn er VOOR de burgers maar bewijzen altijd het tegendeel.

  reageer
 • Kees

   

  Lezen! Zeker als raadslid. Er werd altijd per 15 minuten betaald. Als je nu digitaal betaald betaal je per minuut. Contant betalen is dus niet duurder, digitaal betalen is goedkoper.

  reageer
 • Van beveren

   

  Dieven zijn het in stad ...wij doen alles in Buiten !!ze merken het wel de PVdA en de Rest....

  reageer
 • Serge

   

  We hadden niet in de gaten dat we voor een dusdanige constructie hebben ingestemd. Lekker betrouwbaar die raad op deze manier.

  reageer
 • daan

   

  het is stelen van geld die de gemeente er op verdiend je wordt bestolen door de gemeente zal dit effe melden bij de politie dat je wordt beroofd door de gemeente.,

  reageer
 • Fracking John

   

  De Almeerse burger betaald graag parkeergeld anders hadden deze burgers an masse deze faciliteit geboycot en waren het nu grote champignon kwekerijen geweest. Het is toch te gek dat de neringdoenden de burger laat boeten op deze faciliteiten door hun aankopen? Vooral in deze tijden dat de internetwinkels als paddestoelen uit de grond schieten, bizar beleid. Laat de oneven huisnummers week 10 geen ...... laat de even huisnummers in week 11 geen ...... etc. Van de politiek moet u het niet hebben deze wijzen naar elkaar zodra u uw blikken op hen richt, u weet wel de bekende Nederlandse vinger.

  reageer
 • dennis

   

  Leefbaar Almere was toch de partij die ooit zo hard schreeuwde dat parkeergeld afgeschaft moest worden.....het kan verkeren.

  reageer
 • Jacob

   

  "Leefbaar Almere, de VVD en de PvdA hebben geen problemen met de duurdere parkeerkaartjes." Aldus beste Almerder u weet op wie u in 2018 niet uw stem moet geven. "Een deel van de raad had niet in de gaten dat ze zelf heeft ingestemd met deze constructie". Wat heeft dat deel van de raad nog meer niet in de gaten (gehad)? De parkeerautomaten accepteren wat de mens hen laat accepteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert