Vandaag uitspraak in zaak steekpartij azc

LELYSTAD
De rechtbank in Lelystad doet vanmiddag uitspraak in de zaak over een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Dronten. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 4,5 jaar cel tegen de verdachte, een Oeigoer uit China.

De 45-jarige man zou op Tweede Kerstdag in 2014 zijn vrouw en zoon hebben neergestoken. De verdachte zegt zelf dat hij niet de bedoeling had om zijn familieleden neer te steken. Hij zou een keukenmes hebben gepakt om zichzelf voor de ogen van zijn vrouw en stiefzoon te verwonden.

Volgens de verdachte zijn de slachtoffers gewond geraakt na een worsteling in een deuropening toen zijn vrouw en stiefzoon het mes wilden afpakken. Justitie bestrijdt dit en stelt dat de verdachte doelbewust zijn slachtoffers neerstak en vervolgens zichzelf verwondde.


reacties (11)

 • .\/\/.

   

  "Waarom geld verspillen aan een rechtZaak en het vastzetten." - omdat het recht zijn loop moet hebben, Karin. Wie als Nederlander zoiets uitvreet wordt gestraft, en anderen dus ook. Anders krijg je rechtsongelijkheid.

  reageer
 • Jeroen

   

  wel even goed lezen, er staat nergens dat er iemand vermoord is, hooguit verwond, maar desalniettemin: terugsturen

  reageer
 • Karin

   

  O hij blij, gratis onderdak en eten! Beter dan azc zou die zeggen. Waarom geld verspillen aan een rechtZaak en het vastzetten. Terug sturen is goedkoper en eerlijker naar de vermoorde famillie leden en de nabestaande.!

  reageer
 • Drontenaer

   

  "Deze personen" slaat op "personen met een onvoorwaardelijke veroordeling van 6 maanden of meer". "Personen" in deze zinsnede had uiteraard geen betrekking op de slachtoffers !

  reageer
 • Dat zou dus betekenen,inpakken en weg- Wezen,straf hoger als een half jaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Volgens goed nederlands gebruik moet dit minimaal een uurtje of 8 schoffelen worden. Terugsturen doen we niet meer aan! Het binnenhalen wel, dat is waar we het mee moeten doen....

  reageer
 • Tja

   

  Ff knuffelen en weer terug naar azc zielige mensen toch die "asielzoekers"

  reageer
 • FrackingJohn

   

  Retour? Deze persoon dus (dader) niet deze personen zoals jij stelt (slachtoffers) men zou zich moeten realiseren dat gemiddeld elke asielzoeker intensieve medische begeleiding behoeft reken maar gerust dat elke asielzoeker gemiddeld driemaal zoveel sociale energie opslurpt dan de gemiddelde Nederlander. Deze informatie wordt zorgvuldig de bevolking onthouden, men gooit alleen met de informatie dat Nederland verrijkt wordt met een hooggeschoolde instroom van nieuwe staatsburgers.

  reageer
 • S.M.H.

   

  Laat de straf maar zitten,gewoon koffertje inpakken en terug naar China! Vluchtelingen die ongewenst gedrag vertonen zijn wat mij betreft niet welkom hier.

  reageer
 • jo jo

   

  Die mensen zorgen alleen maar voor ellende.

  reageer
 • Drontenaer

   

  Volgens ons kabinet is iemand met een onvoorwaardelijke veroordeling van 6 maanden of langer iemand die zonder pardon retour gestuurd wordt. Deze personen komen niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning......Ben benieuwd....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert