4,5 jaar cel voor steekpartij azc

DRONTEN
Een voormalig bewoner van het asielzoekerscentrum in Dronten is veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor een poging tot doodslag op zijn vrouw en stiefzoon. De Oeigoer uit China heeft op Tweede Kerstdag 2014, na een ruzie met zijn familieleden een mes uit de keuken gepakt en hen meerdere keren gestoken.

Volgens de rechtbank heeft de Chinees zijn slachtoffers ernstig verwond. Zijn stiefzoon kampt nog steeds met lichamelijke en psychische gevolgen van de steekpartij. Verder heeft het incident geleid tot veel onrust onder bewoners van het asielzoekerscentrum, die ongewild getuige waren van het incident.

De rechtbank geloofde de verklaring van de Oeigoer niet. Die beweerde dat zijn vrouw en stiefzoon gewond raakten toen zij het mes van hem af wilden pakken. Hij verklaarde dat hij alleen zichzelf wilde verwonden.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

Foto's: Pascal Bolhuis via Twitter

reacties (11)

 • Jan

   

  Tsja, wie in China, behalve partijleden en familie, heeft het niet zwaar. De Oeigoeren, van afkomst Turks, mogen, net als elke andere religie, een heleboel niet. Maar dat geldt ook voor de rest van de bevolking. 1 miljard inwoners straks allemaal asiel zoeken.. De halve wereld is straks bezig om een betere plek te zoeken om te leven. Het mag een ieder duidelijk zijn dat dat niet lang stand kan houden. Hoe graag men ook mensen geluk toewenst, je kunt niet de hele wereld veranderen. En we zullen ons eigen sociaal stelsel nu eenmaal moeten afschermen tegen een overmatig gebruik. Anders worden de kosten zo hoog dat die niet meer te dragen zijn voor diegene die nog wel bijdragen in de vorm van belastinggelden.

  reageer
 • Ras

   

  Dat geldt ook voor tibet en hongkong maar daar hoor ik je niet over heb wel degelijk mijn studie gedaan maar je kan moeilijk de hele wereld opnemen.

  reageer
 • Jan

   

  Meneer de burgemeester wat zei u ook al weer het azc was een rustige buurt in Dronten...?...????

  reageer
 • Dick

   

  Ga jij je eerst maar eens even verdiepen in de situatie van de Oeigoeren. Dat is wel degelijk een bevolkingsgroep in China die het zwaar te verduren heeft. Blijft uiteindelijk als een paal boven water staan dat deze meneer zijn recht op asiel heeft verspeeld.

  reageer
 • Kansloos

   

  Een chinese vluchteling waar zijn we nou mee bezig in nederland

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inpakken en wegwezen....

  reageer
 • Ras

   

  Sinds wanneer zijn chinezen ook vluchtelingen geworden word echt bizar hier. Er komt een dag dan zal de nederlander de vluchteling worden.

  reageer
 • Bram

   

  Laat hem die straf maar in China uitzitten,en wel onmiddelijk anders hebben ze wel weer een rot smoes dat het niet kan.

  reageer
 • johan54

   

  Ik ben benieuwd. Volgens afspraak zou een vluchteling/asielzoeker na een veroordeling langer dan 6 maanden moeten vertrekken. Statushouders zouden hun verblijfsvergunning en/of paspoort moeten inleveren en niet langer in Nederland mogen verblijven Dus ..... wegwezen. Voor de anderen een waarschuwing om je hier te gedragen zoals je mag verwachten

  reageer
 • Jan

   

  Ruim een jaar geleden gebeurd, en met een straf van 4.5 jaar voor dit misdrijf, dan was het toch, terug naar waar je vandaan komt? Einde oefening! Nu kost dit de Nederlandse belastingbetaler €200 per dag x 365 x 4.5? Doet u allen maar even de rekensom wat een asielzoeker die dit uitvreet kost. O, en wat daarna? Ga maar weer verder met liedjes zingen welkom, welkom... Voor degene die het niet weten, de Oeigoeren zijn de moslims in China..

  reageer
 • Hans

   

  En wat gebeurt er met deze man als hij zijn straf heeft uitgezeten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert