Noodopvang Lelycentre in gebruik

LELYSTAD
Naar verwachting worden donderdag al de eerste asielzoekers ondergebracht in de nieuwe noodopvang van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in het Lelycentre in Lelystad.

De afgelopen maanden is het voormalige politiebureau verbouwd. In 90 kamers kunnen maximaal 270 vluchtelingen worden opgevangen. Alle zeven verdiepingen zijn in gebruik.
Veel belangstellenden namen woensdagmiddag tijdens open huis een kijkje in het gebouw aan het Zuiderwagenplein.

De opvang is de tweede in Lelystad. Achter het station zijn sinds december al 230 asielzoekers gehuisvest. Volgens het COA zijn er sindsdien geen incidenten geweest waar de politie aan te pas moest komen.

reacties (31)

 • mja

   

  Goed idee om mensen met een noodbehoevende uitkering in een kwaad daglicht te stellen! goed zo door gaan dan weet je zeker dat je er komt!

  reageer
 • han

   

  Ik probeer de eindjes aan elkaar te knopen, maar als je Nederland binnen komt als vluchteling, gaan alle loketten opeens open.

  reageer
 • Rolf

   

  Zelf hou je zeker je hand op bij het UWV?

  reageer
 • privé nee

   

  Hoi lezers van site.ik ben ook bij de oude politie kantoor geweest en ik ben blij dat ik kon kijken,en hoe het allemaal uit zag als deze mensen hun in trek zou nemen in deze gebouw.want ook ik was er eente van ,ze zullen vanalles krijgen en in luxe leven,maar dat komt omdat iedereen wat roept of je leest in de krant of je zit het op tv.ga nou is eerst kijken waar ze hun tijdelijke verblijf is en praat met de vrijwilligers en coa en dan kan je zien en horen hoe het gaat.en dan kan je oordeel geven.maar ik ben echt blij dat ik ben gaan kijken hoe het allemaal gaat worden en hoe ze gaan wonen.want een ding staat voor mij vast GEEN LUXE EN GEEN PRIVACY .en ik wil de stichting coa en vrijwilligers bedanken voor dat ik mocht binnen kijken in de tijdelijke opvang voor de vluchtelingen het heeft mij ieder geval een andere kijk opgegeven voor wat Julie doen voor deze mensen.bedankt.

  reageer
 • Richard

   

  Hopeloos weer, een (echte) vluchteling heeft geen tv nodig, geen eigen badkamer, geen eigen koeler, doet dat maar in een grote hal. Een echte vluchteling is blij dat ze veilig zijn, dan boeit een tv hen niet. Eigen volk eerst. En ga nou niet een vluchteling vergelijken met een nederlander qua luxe, want die luxe hebben de nederlanders zelf opgebouwd. Ik ga bij jouw toch ook niet als vreemdeling gebruik maken van jouw huis incl inboedel waar jij zo hard voor gewerkt hebt of wel dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wilma

   

  Vergis je niet, ik heb onze ouderen lief. Ik bezoek niet voor niks 2 tachtigplussers en doe meer vrijwillerswerk. Die mensen hebben het rijk en ik zou weleens stiekum op hun bankrekening willen kijken en geloof mij, ze hebben altijd wat achter de hand. Wij leven in een rijk land, ikzelf ben ook zo'n oudje (zonder pensioen) en geniet elke dag dat ik Nederland woon.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Sorry Lely, ik was hard aan het werk in een poging om voor mijn gezin te kunnen zorgen en alle financiele eindjes bij elkaar te kunnen knopen.

  reageer
 • Markus

   

  Hij geeft slechts de feiten weer, u bent VOOR de azielzoekers en TEGEN de ouderenzorg als ik uw eerdere reacties mag geloven, daarin stelt u dat de ouderen het nog niet zo slecht hebben, en stelt u dat de azielzoekers bij lange na geen gelukszoekers zijn. Waar haalt u uw bronnen dan vandaan? Want het is eerder dat ik gefrustreerd wordt door uw reacties. Waarom zo het eigen volk zo negatief neerzetten en waarom de azielzoekers voortrekken terwijl opoe en omoe een week staan te wachten voordat ze gewassen kunnen worden.

  reageer
 • Markus

   

  Hij geeft slechts de feiten weer, u bent VOOR de azielzoekers en TEGEN de ouderenzorg als ik uw eerdere reacties mag geloven, daarin stelt u dat de ouderen het nog niet zo slecht hebben, en stelt u dat de azielzoekers bij lange na geen gelukszoekers zijn. Waar haalt u uw bronnen dan vandaan? Want het is eerder dat ik gefrustreerd wordt door uw reacties. Waarom zo het eigen volk zo negatief neerzetten en waarom de azielzoekers voortrekken terwijl opoe en omoe een week staan te wachten voordat ze gewassen kunnen worden.

  reageer
 • Jan

   

  We hebben het hier over mensen die vluchten voor geweld. Asiel zoeken. En dan zelf rotzooi gaan schoppen nadat je als gast bent binnengehaald. Wat heeft het een met het ander te maken? Omdat er hier criminelen en perverselingen zijn is dat een excuus voor asielzoekers om dat ook maar te kunnen doen? Rare redenatie!

  reageer
 • wilma

   

  In 2015 hebben 300 Nederlandse kinderen aangifte gedaan van ver- krachting, aanranding door eigen familieleden, bekenden en vrienden. Het is Jan net of je je eigen frustratie afschuift op asielzoekers.

  reageer
 • leo

   

  Jammer dat je nu zegt dat sommige mensen niet de moeite hebben genomen om te gaan kijken. ... er zijn ook mensen die op dat tijdstip gewoon werken. ...

  reageer
 • Realist

   

  Vraag de marktkoopmannen op de zaterdag maar eens wat zij meemaken.

  reageer
 • Lely...

   

  Vanmiddag ben ik zelf even wezen kijken en moet zeggen dat de opvang er heel goed uit ziet. Nette kamers die niet overdreven luxe zijn. 3x bed, 1x tafeltje met 3x stoeltje, 1x tafelmodel koeler, 3x kleding kastje, 1x (kleine) tv en 1x basis hygiëne pakket. Heb met medewerkers van het COA gesproken en het begrepen dat er uitsluitend gezinnen opgevangen gaan worden. ----------------------------------------------------------------------------------------- Helaas zie ik dat er toch enige weerstand ontstaan is bij diverse forum-gebruikers. Heb het idee dat deze personen niet zelf de moeite hebben genomen om ook even een bezoekje te brengen bij de opvang. Jammer.... Gemiste kans...............!!!!!!!!!!! Makkelijk roepen en geen benul hebben dat deze MENSEN hulp nodig hebben. ------------------------------------------------------------------------------------------- Even voor alle duidelijkheid: Deze vluchtelingen gaan niet in luxe leven. Dit betekend: Geen eigen woning, geen eigen toilet, geen eigen badkamer. Weinig privacy. Ze zitten er mooi bij maar ik wil voor geen goud met ze willen ruilen..........

  reageer
 • Jan

   

  Misschien eens het nieuws volgen. Zweden, Duitsland, hier in ons land in diverse AZC's waar hulpverleners bij incidenten zonder politiebegeleiding niet eens naar binnen kunnen, duidelijk genoeg, of moet ik over Almere, aanrandingen, vrouwen die lastig gevallen worden als ze in hun eentje die gezellige groepen jonge immigranten moeten passeren tussen Dronten en Kampen, en nog veel meer even doorgaan? De ontkenning van de asielknuffelaars wordt met de dag erger. Binnenhalen van andere culturen, grote groepen mannen die hier zogenaamd opgevoed moeten worden, jaja.. En wat daarvan is er nu precies onzin? Als vader en opa maak ik mij niet onterecht zorgen dacht ik zo, en met mij heel, heel veel anderen. Probeer ons, die deze dingen lezen en zien en di zat zijn, niet weg te zetten als onwetende opruiende extremisten! De extremisten in mijn ogen zijn degene die hierheen komen, onder het mom van vluchtelingen, na vele veilige landen doorgereisd te hebben, en dan van alles eisen en ook nog eens, zelfs in de opvang, geweld plegen en anders denkenden en of gelovigen bedreigen.

  reageer
 • jo jo

   

  Sluiten die grenzen en COA opdoeken.

  reageer
 • Henk

   

  Geloof je dit nou echt? Waar baseer je dit op? Op wat 'men' zegt? Ben je er al heen geweest? Met vluchtelingen gesproken?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Ik woon er ook in de buurt... en helaas is de rotzooi niet alleen van medebewoners. ook van mensen die vanuit de stad lopen via de wijken. hele dozen eieren, kwark etc worden tegen de ramen en auto's gegooid! willekeurig en niet bij maar 1 huis ofzo. van de opvang ook totaal geen last!

  reageer
 • Jan

   

  Sinds wanneer wordt er openheid van zaken gegeven als het gaat om zogenaamde incidenten met onze 'gasten'? Ja, pas als het onvermijdelijk wordt omdat de pers er achter komt. Voorbeelden te over. Je kunt nu eenmaal niet een andere cultuur welkomen heten zonder problemen te verwachten. En dan van die andere cultuur wel te verstaan. Zoals gezegd, voorbeelden te over..

  reageer
 • Marc

   

  Werd ook gezegd toen bij de Gordiaan een opvang zou komen. Over de Gordiaan hoor en lees ik alleen verhalen hoe stil het is. Waarmee krijgt de politie meer werk dan?

  reageer
 • Nol

   

  klopt, vanwege protesterende Nederlanders..

  reageer
 • Nol

   

  Woon zelf vlakbij de opvang bij de rechtbank en totaal geen 'last' van deze mensen! Meer last van medebewoners in de straat die hun rotzooi niet opruimen, helaas!

  reageer
 • pvv

   

  Pff wat een linkse donders hier, gewoon terug sturen naar waar ze vandaannkomen

  reageer
 • Jan

   

  Ik maak mijzelf belachelijk? Waarmee dan, wat er staat is volledig waar en al overal gebeurd in de opvanglanden, dus..?

  reageer
 • Fabienne

   

  Laat de gemeente zich maar bezig houden met de NERDERLANDERS die al jaren wachten op een sociale huurwoning! Ipv straten opnieuw laten betegelen daar waar het niet nodig is... Bouw woningen zodat je eigen volk ook een woning kunnen betrekken

  reageer
 • Closeau

   

  Krijgt de politie Lelystad de komende periode in ieder geval ook weer wat meer werk!!

  reageer
 • Barbara

   

  Tis in 1 woord weer triest hoe sommige lieden tegen hun medemens aankijken. Voor hetzelfde geld voel je vrede voor degene die hier onderdak krijgt.

  reageer
 • Roel

   

  Natuurlijk mag je dit "soort dingen" zeggen. Maar je maakt je daarmee wel belachelijk. Waarom niet even wachten hoe het in werkelijkheid uitpakt?

  reageer
 • Roel

   

  Had ook willen kijken. Blij met jouw verslag. Ziet er inderdaad goed uit.

  reageer
 • Mo

   

  Makelaar Wouter Gorter heeft gezorgd dat de vluchtelingen onderdak krijgen in het oude politiebureau. Goed werk!

  reageer
 • Beo

   

  Ben even wezen kijken. Zag er mooi schoon en degelijk uit. Gezinskamers met tv en een koelkastje en een waterkoker. Keurig netjes. Mooie speelhoek voor de kinderen. Huisarts aanwezig en beneden zit de beveiliging. Ik heb maar 1 woord KEURIG.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert