Straatpraat: Groot tentenkamp voor vluchtelingen niet OK

ALMERE
De Nationale ombudsman en het College voor de Rechten van de Mens vinden dat de noodopvang van asielzoekers in het tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen beter moet.

Ze stellen dat het leven in het tentenkamp risico's met zich meebrengt op het gebied van veiligheid en gezondheid door de grootschalige wijze van de noodopvang .

De asielzoekers zelf klagen vooral over een gebrek aan privacy en de lange duur van de asielprocedure. In Almere vroegen we hoe jij erover denkt:

reacties (2)

 • johan54

   

  asielzoekers hebben geen enkel recht tot klagen. Als ze het niet bevalt kunnen ze gewoon terug van waar ze vandaan komen. Een 'echte'asielzoeker zal ook niet klagen maar dankbaar zijn dat hi hier mag komen/blijven. Verder mogen ze mijn sociale huurwoning hebben. Het enige wat ik als tegenprestatie vraag is een hypotheek om een huisje te kopen.

  reageer
 • Jan

   

  Goed idee, ik geef mij ook graag op!

 • Jan

   

  Ze nemen termen in de mond als mensonwaardig. Hoezo, ze krijgen prima te eten, dak boven hun hoofd, bed, geen bommen of beschoten worden.. Dat ze zelf er een troep van maken, agressief gedrag, diefstal enz., kun je de opvang niet kwalijk nemen. We doen hier ons best en er wordt alleen maar geklaagd. Maar ja, ze komen ook door vele veilige landen hierheen 'gevlucht' en hadden natuurlijk volgens de verhalen hier een complete woning verwacht. En nu dat niet snel genoeg gebeurt, klagen en rotzooi schoppen. Ja, geen privacy... Goh, dat is echt mensonterend hoor. Ze moeten zich schamen om als ombudsman en andere organisaties zich voor het karretje te laten spannen doordat er allerlei incidenten zijn. Misschien zijn de wchuldigen daarvan de zogenaamde vluchtelingen wel? Ondank is des werelds loon?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert