Veilig Thuis Flevoland verbetert

FLEVOLAND
Het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis Flevoland is druk bezig om de problemen met lange wachtlijsten en bereikbaarheid op te lossen. De Inspectie Jeugdzorg, die in december haar zorgen uitte in een rapport, is tevreden over de verbeteracties.

Het Flevolandse meldpunt krijgt deze maand extra personeel om de wachtlijst met meldingen weg te werken. Ook voldoet Veilig Thuis inmiddels aan de eis dat de organisatie 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar moet zijn.

Wat nog niet geregeld is, is de beschikbaarheid van een handelingsbevoegde medewerker buiten kantooruren. De zes Flevolandse gemeenten denken nog na over welke vorm deze bereikbaarheidsdienst moet krijgen en willen het voor 1 januari 2017 geregeld hebben.

reacties (4)

 • Dennis

   

  Hoe kan je na een maand al concluderen dat er verbeteringen zijn. Waar zijn de cijfers en statistieken van geholpen jongeren/kinderen. Ik lees alleen dat ze beter bereikbaar zijn. Als ik overstap van provider vindt mijn werkgever me vast ook beter werken

  reageer
 • Ervaring uit de praktijk

   

  Veilig thuis: het instituut dat woorden van docenten verdraaid, zodat ze voor de rechter beter bij hun punt passen en dat tegelijkertijd niet reageert op signalen die door school vanuit het zorgteam gestuurd worden.

  reageer
 • Wilm

   

  Je eigen kind ofzo?

  reageer
 • Ikke

   

  Ahum. Veilig thuis doet helemaal niets. Puber van huis weggelopen,is aan de drank, wiet en xtc. Rijd elke dag zwart met de trein en steelt geld van zijn baas.Word ontslagen en heeft geen inkomen. Gaat niet naar school. En veilig thuis laat hem bij vriend zitten. Ouders worden niet geinformeerd. Jeugdzorg doet ook niets. Wat een bagger instanties!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert