Wethouder heeft geen tijd voor thuiszorgmedewerkers

LELYSTAD
Wethouder Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad wilde protesterende thuiszorgmedewerkers van TSN donderdagochtend niet te woord staan, omdat ze in een belangrijk bestuurlijk overleg zat, het zogenoemde Regionaal bestuurlijk overleg Sociaal Domein.

De medewerkers van TSN voerden actie in het gemeentehuis omdat ze graag overgenomen willen worden door Buurtzorg Nederland. Voorwaarde daarvoor is dat de gemeenten die een contract hadden met het bijna failliete TSN daarmee instemmen. Lelystad is één van die gemeenten.

Wethouder Ed Rentenaar heeft de TSN-medewerkers wel kort gesproken. Hij beloofde de wensen van de thuiszorgmedewerkers over te brengen aan Sparreboom. Andere thuiszorgorgansiaties in Lelystad, zoals Woonzorg Flevoland, hebben bij de gemeente aangegeven de TSN-medewerkers ook over te willen nemen.

reacties (33)

 • Jacob

   

  Nog even voor de goede orde ("College moet besluiten"): "De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van de gemeenteraad (raadsleden) nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn, bijvoorbeeld over onderwijs, nieuwbouw of de hoogte van de belastingen. Het college van burgemeester en wethouders voert de besluiten van de gemeenteraad uit. Het college voert ook wetten en regelingen van het Rijk en de provincie uit (medebewind)."

  reageer
 • Greet

   

  Er werd door de tsn medewerkers slechts om 5 minuten van haar tijd gevraagd, en goed betaald worden deze mensen sowieso niet. De oorspronkelijke bezuinigingen op thuishulp van de landelijke overheid zijn van 40 procent terug gebracht naar 25 procent. Gemeentes hadden zelf de keuze hoe dit te regelen de gemeente lelystad dacht lekker goedkoop uit te zijn door het invoeren van het schoon en leefbaar huis . Er word een tarief betaald waar thuiszorginstellingen alleen nog maar tegen kunnen leveren door clienten op uren te korten en personeel in de laagste loonschaal te betalen. Dit is wel degelijk een keus van de gemeente lelystad en Janneke Sparreboom is de wethouder verantwoordelijk voor de zorg in lelystad en mag als zodanig wel even 5 minuten luisteren naar de mensen over wiens baan ze besluiten neemt.

  reageer
 • Peter Schot

   

  Hoezo. Rentenaar dan geen wethouder soms?College moet besluiten. Geen op persoonlijke titel besluiten.

  reageer
 • han

   

  tja Janneke Sparreboom, 2 jaar nog leidinggevend bij Lelystad bij TSN, mijn vrouw is al haar baan kwijt bij TSN, moet de rest van de medewerkers dan ook maar op straat komen te staan?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Begrijp me niet verkeerd Jan, ik gun iedereen zijn of haar baan, goedbetaald ook nog. Maar spontaan op de stoep staan bij een wethouder, en dan lekker verontwaardigd doen als ze niet alles meteen uit haar handen laat vallen...da's te makkelijk. Laten we trouwens niet vergeten dat de grondoorzaak van dit probleem de bezuinigingen zijn die noodzakelijke zijn sinds de landelijke overheid de WMO bij de lokale overheid over de schutting heeft gekieperd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Haha

   

  Voelt het lekker die slachtofferrol ?

  reageer
 • Henk

   

  Serieus???

  reageer
 • Lely

   

  Men is te woord gestaan door een wethouder, toch prima opgelost? Je weet overigens niet eens of wethouder Sparreboom wel in Lelystad was, het is tenslotte een regionaal overleg.....

  reageer
 • anton

   

  Tja wij Nederlanders tellen niet meer ze zien ons niet meer staan Dus waarom moeten ze zich druk om maken. Overheid en de gemeentes werken daar keihard aan mee hun eigen volk discrimineren

  reageer
 • kiezer

   

  Zoals de laatste tijd vaak is geschied gedraagt deze wethoudster zich nogal arrogant in enkele dossiers, waarmee ze in de knel is komen te zitten.Dossiers van voorgangers en van haar eigen beleid.

  reageer
 • Bergerac

   

  Of je het met de mensen die langskomen eens bent of niet je kunt toch je gezicht even tonen? Ik denk dat ook haar eigen partij hier niet blij mee is. Is dit nu weer een voorbeeld van de arrogantie van de macht? Ik denk het wel.

  reageer
 • Strateeg

   

  Ze heeft het toch goed opgelost om een collega wethouder langs te sturen naar de onaangekondigde bezoekers! Zijn de bezoekers al langs geweest bij hun TSN directie? Misschien eerst maar even bellen naar de directie van TSN of ze tijd hebben om jullie te ontvangen!

  reageer
 • lelystad

   

  Volkomen mee eens! Ooit komt er een dag dat ze zelf hulp nodig heeft! Maar dat beseft ze waarschijnlijk niet!

  reageer
 • R.

   

  prima zaak waar deze mensen voor strijden, maar ik vind het nogal arrogant om aangekondigd ergens aan te komen en dan te verwachten dat de wethouder al haar afspraken afzegt. Om nog maar even te zwijgen van de sensatiejournalistiek van Omroep Flevoland

  reageer
 • Lelystedeling

   

  dus een wethouder moet te pas en te onpas alkes laten vallen en andere mensen, bedrijven en maatschappelijke instellingen acuut verlaten omdat er mensen onaangekondigd op de stoep staan. Dat word al heel snel een bestuurlijke wanorde!! Als er een afspraak wordt gemaakt kan de ten minste echt de tijd nemen om naar het verhaal te luisteren. Lijkt me constructiever. Jammer deze kop ook van omroep flevoland. Wekt niet echt wen onpartijdige indruk.

  reageer
 • Dirk2

   

  Is dat een taak van Sparreboom of zijn het wederom de incapabele ambtenaren eromheen die het lieten afweten?

  reageer
 • Guderian

   

  Als je de reacties leest zie je pro en contra betreffende het besluit van de wethouder. Je zou bijna zeggen dat de pro collegas raadsleden oid. zijn en de contra gewoon burgers die de wethouder op haar plaats hebben geholpen dmv. stemmen op haar partij. De reactie van de wethouder getuigt niet van enige flexibiliteit, als je electoraat met je wilt spreken oven een onderwerp dat aan jou bekend is, kan je op zn minst even met ze spreken. al is het maar om een afspraak te maken op een later tijdstip. Ze is een gekozen bestuurder en dient zich ook als zodanig te gedragen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Da's te makkelijk. Hoe zie jij er trouwens uit?

  reageer
 • Carry

   

  Heel goed van haar? Je weet duidelijk niet waar je over praat. Ik denk dat de zorg belangrijker is dan een vergadering. Vooral als je zelf hebt meegeholpen TSN naar de ondergang te brengen. Maar ja menselijkheid is jullie vreemd. Niet alleen de medewerkers zijn gedupeerd maar ook de cliënten die hiervan afhankelijk zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Je hebt volkomen gelijk.. Met het eerste deel wat je schrijft. En dan ineens een sneer naar mensen die voor hun baan moeten vrezen, zo ongelofelijk arrogant! Was dat nu nodig?

  reageer
 • KC

   

  Ik vind dit minachting van oud collega's. Je toch wel 5 minuutjes vrij maken om deze mensen die helemaal klem zitten even aan te horen. Dit heeft ook gevolgen voor hun cliënten. Dat zijn ook burgers van Lelystad.

  reageer
 • Verzorger

   

  heel goed van Sparreboom. Prioriteiten stellen en haar verplichtingen nakomen door bij de vergadering aanwezig te zijn. Ook goed dat ze een collega wethouder de mensen te woord laat staan. Goed opgelost.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Weinig kans Jacob, huizenbezitters in Almere/Nederland stemmen standaard op de VVD ongeacht de criminele achtergronden van deze partij. Maar ik ben het volledig met jou stellingname eens.

  reageer
 • ikke

   

  Wat een flauwe en suggestieve kop, Omroep Flevoland! Beschamend!

  reageer
 • Kees

   

  Wat kijkt die wethouder zuur op de foto.

  reageer
 • Han

   

  Wat een flauw verhaal allemaal zeg. Je loopt natuurlijk de kans dat de wethouder er niet is als je zomaar op de stoep staat of geen tijd heeft zoals in dit geval. Lijkt me echt geen desinteresse van wethouder Sparreboom, maar ze had het gewoon even te druk. Wat een gezeur zeg.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een wethouder is geen ober die aan komt draven als je met je vingers knipt. Had men een afspraak? Of is de slachtofferrol eigenlijk wel behaaglijk?

  reageer
 • Antje Ha

   

  Lijkt mij heel logisch dat je je bestuursverplichtingen niet zal verzaken vanwege wat passanten zonder afspraak. Dat men de media zoekt geeft ze geen voorrang.

  reageer
 • Fred

   

  Zo jammer wat is deze dame begaan met a haar medemens en haar ex collega s

  reageer
 • kritiesj

   

  Bestuurlijke arrogantie

  reageer
 • Greet

   

  Typisch mv Sparreboom,jammer dat zij haar ex collega s van tsn niet onder ogen wil komen( 2 jaar geleden was mv Sparreboom nog zorgcoordinator bij jawel. ...TSN ! ) Vooral omdat het mede door haar zorgbeleid komt dat deze mensen straks op straat staan en de lelystadse burgers nietde zorg krijgen die ze nodig hebben. Hoop dat ze nog eens goed nadenkt maar vrees het ergste.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik hoop voor Janneke Sparreboom dat haar verwerpelijke arrogante gedrag zal worden beloond op het moment dat zij ergens in de toekomst zelf zorg zal behoeven en de mensen van de thuiszorg haar om die reden geen blik waardig zullen keuren. Ook raad ik de potentiele kiezers aan om in 2018 Janneke Sparreboom en haar partij de VVD voor dit gedrag te belonen, en hen uw stem derhalve te onthouden.

  reageer
 • Rob

   

  Zo lekker arrogant zeg. Ze kan toch even 5 minuten weg? Doet ze toch ook als ze naar het toilet moet? Bah wat een minachting voor de mensen die ontzettend goed werk doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert