Kringloopwinkel keert winst uit aan goede doelen

LELYSTAD
Kringloopwinkel de Groene Sluis in Lelystad heeft vrijdagavond zijn winst van 2015 verdeeld over 25 goede doelen. In totaal werd 40.090 euro vergeven. Het meeste geld ging naar het Rode Kruis Lelystad, dat kreeg 5.000 euro.

Het geld dat het Rode Kruis krijgt, wordt besteed aan de Welkom Winkel voor Vluchtelingen. Inloophuis Passie krijgt 1.300 euro. Het geld wordt gebruikt voor een cursus weerbaarheid voor de vrijwilligers.

De bedragen varieerden van 225 euro tot 5000 euro. Elk goed doel in Lelystad kan zelf een verzoek insturen om aanspraak te maken op het geld.

reacties (9)

 • ikke

   

  Mooi initiatief en een heel mooi bedrag!

  reageer
 • Barbara

   

  Leuke vondst om oude troepjes in ontvangst te nemen, op te waarderen en te verkopen. Tis een beetje een hype geworden, om knollen voor citroenen te gaan verkopen. Ik ben helemaal voor dit systeem, maar niet ten kostte van alles. De opgedane winst kan dus gewoon uitgekeerd worden zonder camera's, journalisten, en overige genodigden belangrijker te maken dan ze al zijn. Bovendien stinkt het meestal in die kringloopwinkel en moet je er niet voor een langere tijd verblijven, iets wat de vrijwilligers en mensen van leer en werk trajecten wel moeten opbrengen! Misschien kan in de toekomst aan het opleuken van die luchten ook wat aandacht worden besteed? 'N beetje selectiever zijn in wat je aanbied voor de verkoop kan misschien ook geen kwaad, gezien aan de vele kleren nog aardig wat steekjes los zitten en we geen knollen voor citroenen moeten willen verkopen omdat het toch maar een tweedehansje betreft..

  reageer
 • Tsja

   

  Belachelijk dat het weer uitgedeeld wordt aan die gelukszoekers.

  reageer
 • Rolf

   

  Tjongejonge, wat een stelletje zielepoten zijn hier toch... Zodra er maar nieuws is meteen klagen over vluchtingen... Wat zullen jullie een zwaar leven hebben als je alles wat er maar gebeurt meteen in het negatieve moet brengen... Gebruik toch eens voor de verandering je hersens en probeer je eens in te leven in iemand die huis en haard moet verlaten... Wees zelf toch blij dat je hier in Nederland woont waar denk ik een groot deel van de negatievelingen hier maandelijks zijn hand op kan houden bijbouwt UWV...

  reageer
 • Ingeborg

   

  Ik hoop voor al deze negatievelingen dat ze zelf nooit vluchteling zullen worden en dat ze dan op dezelfde wijze becommentarieerd en weggejoeld worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo jo

   

  Je slaat de spijker op z'n kop Jos. Welkom Winkel voor vluchtelingen.. Wie verzint zoiets???

  reageer
 • Kijk dat is wat anders als het "goed "met hun vette winst van veel te dure Artikelen

  reageer
 • Nol

   

  Hulde!

  reageer
 • Barbara

   

  Inloophuis Passie moet de vrijwilligers die voor hen het werk doen een weerbaarheidscursus aan bieden? Lees ik dit goed?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert