Bedreiger Kenneth Vermeer op non-actief

ALMERE
Een van de mannen die tijdens dartwedstrijden de Almeerse Feyenoord-voetballer Kenneth Vermeer beledigde en bedreigde, is door zijn werkgever op non-actief gesteld. Tijdens wedstrijden in Newcastle hielden de mannen bordjes omhoog met teksten als ''Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen' met daarnaast een getekende pop aan een galg.

Het Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie Reade nam in een persverklaring met klem afstand van het gedrag van de werknemer. Het centrum is een onderzoek naar hem gestart. Vermeer kondigde vrijdag al aan bij de Britse justitie aangifte te gaan doen.

De oud-Ajacied werd zondag ook al beledigd tijdens de klassieker Ajax-Feyenoord in de ArenA. Toen hing een man een opblaaspop aan een strop over de balustrade, die de keeper moest voorstellen.


reacties (22)

 • Dick

   

  Tot op zekere hoogte is wat U privé doet, privé. Echter, als U uitspraken doet die uw werkgever kunnen schaden, dan heeft Uw werkgever gronden om U te ontslaan. En nee, Boe roepen of fout parkeren horen niet tot gedragingen die uw werkgever kunnen schaden. Maar de uitlatingen die hier zijn gedaan zijn zo publiek en kunnen zo schadelijk zijn, dat deze werkgever nog wel eens aan het langste eind zou kunnen trekken.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Wat men in vrije tijd doet kan de werkgever nooit wat aan gaan. Het zal even lekker worden wanneer een keertje boe roepen of foutparkeren een rechtsgeldige ontslagmotivatie zou kunnen zijn. Wij leven in een rechtsstaat en niet in een apenland als de USA.

  reageer
 • Visser zonder net

   

  Begrijp eigenlijk niet wat het probleem is met die gasten. Feyenoord heeft mede dankzij Vermeer nu zeven keer op rij verloren, een absoluut clubrecord. Is er dan echt helemaal niets belangrijkers te bedenken om je over op te winden?

  reageer
 • Kaassie

   

  Ik zou, als ik u was, toch eens navragen bij uw werkgever, hoe zij dit hebben geregeld. Met opkomst van internet en Social Media, zijn er verschillende regelingen, wetten en maatregelen genomen, om dit soort gedragingen in en buiten werktijd, te kunnen bespreken en maatregelen te kunnen nemen.

  reageer
 • emmeloord

   

  dat mag dus wel , heb zelf in een zo'n situatie gezeten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Danny

   

  Het mooiste vind ik de reacties van boze ajaxieeden die klagen dat er geen balk voor hun ogen zit en dan de zelfde foto zonder balkje delen op Facebook. Dat zegt genoeg.

  reageer
 • Antej Ha

   

  Dat mag helemaal niet. U fantaseert maar wat. En voor belediging kun je ook niet ontslagen worden. Bij defensie en vele andere diensten zou niemand nog werk hebben. In welke wereld leeft u? En internet heeft helemaal geen betekenis omdat men niet kan vaststellen wie wat ingetypt heeft.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Kletspraat. In al die jaren nog nooit een compliance dinges gezien. Mijn arbeidscontracten zijn ook altijd in het Nederlands geschreven. Dat moet ook wel voor de rechtsgeldigheid.

  reageer
 • Tuuk

   

  Dan ben jij niet helemaal goed op de hoogte van wat een werkgever wel en niet mag. Een werkgever mag je wel degelijk ontslaan of schorsen voor iets wat jij in je vrije tijd doet. Scheld jij je baas maar eens uit op facebook(is ook prive/eigen tijd) moet ji, of maak het bedrijf zwart moet je eens kijken wat je baas dan maandag doet!

  reageer
 • lelystad

   

  Op non actief gezet worden door je werkgever is over het algemeen niet met behoud van salaris!

  reageer
 • Jaanchi

   

  Een goede actie van een werkgever in de zorg, die mag verwachten en zelfs eisen dat de werknemers integer zijn en zich niet met dergelijk 1-cellig gedrag bezighouden. Sjapoo. Nu nog een levenslang stadionverbod bij afca.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Er is vooralsnog geen sprake van een ontslag maar van een schorsing. Als dit met behoud van salaris gebeurd is er voor de werkgever Juridisch niets aan de hand. De werkgever heeft hiermee als werkgever / onderneming aangetoond zich te willen distantiëren van het gedrag van de werknemer. Zou aantoonbaar gemaakt kunnen worden dat dit gedrag van de werknemer het bedrijf / de onderneming ernstige schade toebrengt of dat er is gehandeld in strijd met hetgeen in de arbeidsovereenkomst staat kan de werkgever overgaan tot een berisping ( mondeling of schriftelijk ) tot aan de aanvraag voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst / ontslag.

  reageer
 • Kaassie

   

  Werkgever heeft wel degelijk gelijk. Bijna elk bedrijf heeft een "compliance" decreet. En in dit geval is heel duidelijk dat de werknemer zich niet heeft gehouden aan deze regeling er kunnen maatregelen genomen worden. Slimme werkgever !

  reageer
 • stop

   

  Kan men hier niet overgaan tot snelrecht? De personen staan overduidelijk in beeld, daar hoeft toch geen ellen langen procedure op te worden toegepast? Snelrecht en ze zijn binnen een week veroordeeld, en is zijn werkgever ook blij, want dan kost hem dat geen extra geld, wat dergelijke personen ook niet verdienen. Maar ook geen uitkering geven deze personen, laat ze maar op een houtje bijten...

  reageer
 • frits

   

  waar bemoeit die werkgever zich mee wat zijn personeel in prive tijd doet gaat de werkgever totaal niks aan , deze werkgever kan zelfs niiks doen als de persoon veroordeeld wordt want met de huidige straffen zal het gaan om een geld boete of een taakstrafje dus die werkgever heeft straks een probleem als ze zijn mogelijk ontslag door zetten dus wordt vervolgd .

  reageer
 • kees d.

   

  Nu de werkgever moeilijk gaat doen en het OM gaat vervolgen komen ze mannen met een smoes dat ze erin zijn geluisd. Laat het OM het maar uitzoeken maar volgens mij staan ze duidelijk in beeld.

  reageer
 • Lely

   

  Het is anders niet bepaald integer gedrag wat is getoond. Er is geen sprake van ontslag, maar hij is op non-actief gesteld. Als ze wachten tot gerechtelijke uitspraak en dan ontslag geven, klopt het ook niet. Want in de tussenliggende periode was het dan wel ok? Dus tot die tijd dat er meer duidelijkheid is, non actief.

  reageer
 • Evros

   

  Zijn werkgever mag de bedreiger wat mij betreft ontslaan ! Uiteindelijk ben je wel het visitekaartje van je bedrijf. Ik hoop en denk dat de uitspraak ook in het tegendeel van deze werknemer uit zal pakken. Ik zou niet meer gerevalideerd willen worden in een centrum waar criminelen werken. Laat hij maar beseffen waar hij mee bezig is !

  reageer
 • Piet

   

  Niet helemaal waar. Hij is op non-actief gesteld (dus nog niet ontslagen). Dat laatste zal waarschijnlijk wel gebeuren als hij veroordeeld wordt. En dat is logisch als je in een functie zit waar je met klanten te maken hebt. Je bent dan een uithangbord van het bedrijf en als je heel negatief in de pers komt heeft dat invloed op hoe de klanten over het bedrijf denken. Over ontslagvergoeding moet nog gepraat worden, maar er is wel degelijk een goede reden om hem te ontslaan als hij veroordeeld wordt.

  reageer
 • Evros

   

  Hoe weinig hersens hebben dit soort lui ! Wat een zielepoten en wat een geestelijke armoede ! Het heeft met voetbal niets meer te maken. Ik denk dat we gewoon terug moeten naar wat ooit voetbal was. Daar kon je met veel plezier naar toe zonder door een stel geestelijk gestoorde lui inelkaar geslagen te worden. Trouwens de straffen die ze krijgen zijn ongehoord laag. Laat ze aan de lijve voelen wat ze zelf gedaan hebben ! En....nooit meer in een voetbalstadion toelaten ! VOETBAL WAS VROEGER EEN SPORT !

  reageer
 • Antje Ha

   

  Ik ben geen fan van de man maar wat de werkgever doet mag helemaal niet. Deze zal in rechte ook kansloos blijken. Het zal ook even lekker worden wanneer werkgevers naar eigen inzicht werknemers zouden kunnen straffen voor zaken die die ze zelf erg vinden maar waar nog geen gerechtelijk uitspraak is en waar de straf door de gemeenschap wordt bepaald en niet een particuliertje. De werkgevers gaan voortaan de voetbaltribunes volgen en de politieweekrapporten navlooien?

  reageer
 • Job

   

  Vreemde zin de tweede alinea. Ik hoop dat de schorsing omgezet wordt in ontslag. Een forse straf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert