Omniumschool gaat strijd aan met staatssecretaris

ALMERE
De initiatiefnemers van de Omniumschool in Almere gaan in beroep tegen het besluit van de staatssecretaris van Onderwijs om de lessen op de school niet officieel te erkennen.

De Omniumschool wil kinderen van 0 tot 20 jaar onderwijs op maat aanbieden. Vakken worden op het niveau van het kind aangeboden. Omdat de school niet binnen het huidige onderwijssysteem valt, heeft de staatssecretaris besloten de school niet te bekostigen.

Het beroepschrift van Omniumschool ligt nu bij de Raad van State. Die zal zich er op korte termijn over buigen. Ondanks de afwijzing van de staatssecretaris gaat de school het komend schooljaar wel van start als particuliere school.

reacties (7)

 • Barbara

   

  De grootste behoefte en het meest brandende probleem voor ieder individu is een integraal= alles omvattend begrip van het leven te pakken zien te krijgen. Dat is waar deze kinderen in wezen met hun gedrag om vragen. Om daar gehoor aan te geven zal elk individu dus te beginnen bij het onderwijzend personeel in staat zijn de steeds groter wordende complicaties het hoofd te bieden. Je kunt nog zo geschoold zijn om bekwame wezens te worden maar zij draagt als andere kant van haar medaille ook de macht in zich anderen daarmee te vernietigen en dat zie je nu gebeuren. Vakbekwaam, en doeltreffend kunnen zijn is op zich niks mis mee, maar zijn slechts onderdelen het totale plaatje. Begin dus bij het begin dan vallen zaken als techniek en overige vaardigheden makkelijker op hun plaats.

  reageer
 • Polderling

   

  Meer aandacht ok, maar allemaal individuele trajecten? 1: waar gaat al dat geld vandaan komen om extra docenten etc van te betalen? 2: wat is een diploma nog waard als alles individueel gaat worden? 3: Hoe ga je dan vergelijken en voorkomen dat er alleen maar pretpakketten en subsidie afhankelijke beroepen worden gecreëerd? 4: Hoe kan een werkgever als dit zou doorgaan nog weten wat voor iemand hij/zij voor zich heeft en hoe valt die af te zetten tegenover de rest van het land? Eruit halen wat erin zit moet over het totaal gebeuren en je kunt je niet richten op elk individu (helaas)

  reageer
 • Carry

   

  Welke achterhaalde ideeën. Dat niemand gelijk is en we zijn geen eenheidsworst. Onderwijs op maat dat moet juist de toekomst zijn. Dan haal je eruit wat erin zit. En nee dat doe je niet met zoals het nu gaat.

  reageer
 • Polderling

   

  Maar wat is een diploma dan waard? Helemaal niks omdat er totaal geen lijn meer in zit? Nederlands op lwoo, wiskunde a op vmbo-t, gym op havo, aardrijkskunde op vwo, en de rest weer op lwoo? Wat geef je een kind dan mee? Verbeter wat je hebt ipv dit achterhoedegevecht met achterhaalde ideeën.

  reageer
 • Sas

   

  Dit had fantastisch geweest voor onze dochter. Die heeft het, na de gehele basisschool periode op haar tenen te lopen ( en dan nog steeds onvoldoendes halen, het opgegeven. Kreeg advies LWOO, maar werd uitgeloot, omdat er meer aanmeldingen waren dan plekken ( er waren dus 30 kinderen die nog iets minder scoorden). Gevolg is dat ze in een reguliere klas moest en er wordt maar weer verwacht dat ze gewoon mee draait. Een typisch tussen wal en het schip verhaal. Ik had haar het onderwijs gegund die deze school presenteert. Wat had dat een frustratie gescheeld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Mooi, dit gaat de goede kant op! Waarom zou je als staatssecretaris kinderen nog verder willen begrenzen in hun mogelijkheden? Welk doelt zou dit dienen? Gelijkvormigheid doet al zovelen de das om..

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tja je zou eens per ongeluk onderwijs gericht op de leerling aan bieden. Het zou zo maar kunnen dat de leerling ineens heel veel plezier aan zijn/haar opleiding gaat beleven. Tja , dat kun je als verantwoordelijk staatssecretaris natuurlijk nooit zomaar toestaan hè. Stel je voor, we gaan eens echt iets verbeteren in het onderwijs.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert