2,1 miljoen nodig voor problemen jeugdhulp

ALMERE
De gemeente Almere wil 2,1 miljoen euro uittrekken om acute problemen in de jeugdhulp aan te pakken. Dat voorstel wil het college van b en w binnenkort bespreken met de gemeenteraad.

Almere dacht dit jaar tot een half miljoen euro te kunnen bezuinigen op jeugdhulp, door kinderen met problemen minder vaak in een dure instelling te plaatsen. Nu blijkt dat de bezuiniging niet haalbaar is omdat er meer probleemkinderen zijn dan verwacht. Omdat de instellingen al wel minder geld hebben gekregen, komen zij nu te kort. Volgens de gemeente overweegt één instelling de Almeerse locatie te sluiten.

Het college van b en w wil anderhalf miljoen euro uittrekken om kinderen buitenshuis te kunnen blijven plaatsen. Voor tijdelijke extra plekken in de crisisopvang is 570.000 euro nodig. Het is niet bekend wanneer het onderwerp op de Politieke Markt wordt besproken.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Ja, het gaat ontzettend slecht met ons. We worden ouder dan ooit, en dankzij het huidige kabinet van VVD en PvdA worden de rijken steeds rijker. Overigens is dankzij die 'oorlogshandelingen' de olie waanzinnig goedkoop, dus wat valt er nou te mopperen?

  reageer
 • Car

   

  Wat betalen de ouders van deze probleem kids? Niets waarschijnlijk!

  reageer
 • Pzaal

   

  Haal maar uit die grote pot die de flopriade heet. Of gaan we nog een paar bruggen afbreken en nog minder onderhoud plegen aan de wijken?

  reageer
 • KC

   

  Toen het op het boordje lag bij de provincie waren er geen wachtrijen. Almere maakt er een potje van.

  reageer
 • Jacob

   

  Zolang er probleemouders zijn, zullen er dientengevolge ook probleemkinderen zijn. Gebrek aan normen, waarden, eigenwaarde en een goede culturele basis en identiteit zijn ook niet bevordelijk voor een gezonde jeugd. Miljoenen euro's helpen hierbij niet, net zo min als de inzet van psychotherapeuten die al problemen genoeg met zichzelf hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nastradamus

   

  Klopt deels, hulp is wel in Almere beschikbaar alleen onbereikbaar, de lijdende burger krijgt hoofdzakelijk alleen te maken met psychotherapeuten dat is lang geleden door de zorgverzekeraar zo ingesteld. Maar zodra een omgeving ernstig hinder ondervind of als er zware delicten plaats hebben gevonden is er wel voldoende geld voor professionele hulp beschikbaar. Ook is de eigen risico een onaanvaardbare drempel geworden neem daarbij de hulpverlenende instanties welke niet meer de affectie bezitten professioneel efficiënt in te grijpen op het leed en onmacht van deze mensen, kortom deze tak van geneeskunde is wegbezuinigd.

  reageer
 • Rob

   

  2,1 miljoen??? Wat mankeert die jeugd, spuiten, slikken en zuipen misschien. Haal dat geld maar bij de ouders i.p.v. Dat de belastingbetaler dat weer op mag hoesten.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Wij leven al decennia in een ontwrichte samenleving de geldstromen uit onze afgebroken sociale vangnetten gaan naar notabelen en oorlogshandelingen, de kip (Nederland) met de Gouden eieren (de burgerij) is reeds geslacht. De problemen zijn niet meer te beheersen onze overheid heeft decennia terug een algoritme aan maatschappelijke verstoringen teweeg gebracht deze is niet meer te stoppen of terug te draaien.

  reageer
 • Elnie

   

  Het gaat goed in Almere. Voor goede eerstelijns psychiatrische zorg moeten mensen al buiten Almere zoeken, want dat is hier na ruim 30 jaar bestaan nog steeds niet! Als er geen goede hulp wordt geboden gaan de problemen niet vanzelf weg, gemeente ambtenaren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert