Syros kijkt uit naar de komst van vrouw en kinderen

URK
De Iraniër Syros Saïdi, die al bijna twee jaar bij Krijn de Jong en zijn vrouw op een zolderkamer op Urk logeert, kan zeer binnenkort zijn vrouw en twee zoons van tien en vijftien weer in de armen sluiten.

Saïdi kijkt uit naar het bijzondere moment dat zijn gezin aankomt op Schiphol. Het is ruim vijf jaar geleden dat hij zijn vrouw en kinderen heeft gezien.

Christen geworden
Krijn de Jong nam de Iraniër als illegaal in huis. De asielaanvraag van Saïdi was afgewezen en hij was in afwachting van een beslissing op zijn herhaald verzoek. De familie De Jong bood hem daarop een slaapplek aan, zodat Saïdi niet alleen was aangewezen op de zogeheten bed, bad en brood-opvang. De IND verleende Saïdi uiteindelijk toch een verblijfsvergunning omdat hij christen was geworden. Het was daardoor te gevaarlijk voor hem om te worden teruggestuurd naar Iran.

Volledig opgenomen
Inmiddels is Saïdi volledig in de Urker gemeenschap opgenomen. Hij werkt bij een visverwerkingsbedrijf en hij heeft onlangs een sociale huurwoning in het dorp gekregen. Bij het opknappen van zijn nieuwe huis krijgt hij hulp van dorpsgenoten. Het is de bedoeling de woning gereed te hebben voordat Saïdi over anderhalve week wordt herenigd met zijn vrouw en kinderen.

reacties (12)

 • Arjan

   

  Wat een zwaktebod om de problemen van nu te gaan vergelijken met je betovergrootouders die 400 jaar geleden hier naartoe kwamen. Met dit soort zinloze vergelijkingen kun je natuurlijk alles kapot gaan bagatelliseren. Waar het om gaat is dat dit heerschap op dubieuze gronden een verblijfsvergunning heeft gekregen. Terecht worden daar kritische opmerkingen over gemaakt. Dat deze meneer vervolgens zijn familie (op kosten van de samenleving?) naar NL mag halen is ook te gek voor woorden. Het is ontegenzeggelijk dat de Nederlandse samenleving kapot gaat door alles en iedereen maar te pamperen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  O, het gaat dus niet om cultuur maar om de centjes? Ook al zo lekker consequent.

  reageer
 • willem

   

  Hartstikke gaaf wat die mensen op urk Gedaan hebben voor meneer Saidi. Ik hoop dat hij heel veel geluk met Zijn familie mag vinden en mag hebben. Zo zie je maar dat er nog mensen zijn die Bereid zijn om te helpen. Mijn complimenten.

  reageer
 • jo jo

   

  Onbegrijpelijk dit.. Wegwezen met die gast.

  reageer
 • Kees

   

  Hoe meer van dit soort mensen door de Heer de Jong worden opgenomen hoe meer van deze types in ONZE Nederlands samenleving zich verspreiden. Wat over 10 a 20 jaar? Onze kids die nu geboren worden moeten opgroeien met dit soort buitenlandse types.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Wie illegaal in Nederland verblijft moet direct weer worden teruggestuurd en niet (snel christen worden) want daar geloof ik totaal niets van.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "zijn woning behoort aan een urks gezin toe" - oei, nou wordt het eng

  reageer
 • Jan

   

  Maar verder vind jij dit hele verhaal plausibel? En het enige wat je kunt zeggen is dat deze ene domme opmerking eng is? En het grotere plaatje dan?

 • Frenky

   

  De familie de Jong dient te worden aangeklaagd voor het onderbrengen van een illegaal .

  reageer
 • Jacob

   

  En ook de Nederlandse overheid die illigaliteit in deze context tolereert. Overigens leefde er volgens geruchten op Urk ook het idee om de vrouw van Saïdi als 20.000ste inwoner van Urk te verwelkomen.

 • Jacob

   

  Ik voel mij al een hele tijd absoluut niet meer thuis is dit land met haar schijn-ethiek en huigelachtige uitingen van barmhartigheid. Dit is een goed voorbeeld van het waarom niet. "Te gevaarlijk"; aan mijn hoela. Bovendien indien dit zo zou zijn, is het de heer Saïdi zijn probleem, dat hij niet het mijne moet maken en dat hij niet over mijn rug maar zelf aldaar met zijn "landgenoten" moet gaan oplossen, net zoals wij dat in het verleden met onze problemen hebben moeten doen.

  reageer
 • Zeewolde

   

  "wij met onze problemen?" wat is jou aandeel daarin geweest dan? Wij teren op de vruchten van onze voorouders, dus we hebben weinig recht van spreken wat dat betreft.

 • Apart

   

  Dus omdat hij christen is geworden krijgt hij ineens wel een verblijfsvergunning? Moet niet gekker worden!

  reageer
 • Jan

   

  Onbegrijpelijk beleid. Afgewezen, vrouw en kinderen achtergelaten, en ach, slim, meneer heeft het licht gezien, wordt opeens Christen, en nu opeens mag hij blijven. Mooie voorbeeldfunctie voor iedere afgewezen asielzoeker. Als dit verhaal inderdaad klopt, dan is men in dit land echt knettergek geworden.

  reageer
 • Johan

   

  Kijk, dit is gelukkig ook Urk en zo hoort het.

  reageer
 • Lely...

   

  Mee eens...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert