Schoonmakers ruimen op tijdens treinrit

LELYSTAD
Op de trein van Lelystad naar Vlissingen rijden voortaan schoonmakers mee. Tijdens de rit gaan ze schoonmaken, prullenbakken legen en andere rommel opruimen.

Zo hebben ze aan het einde van de rit meer tijd voor ander werk, zoals het schoonmaken van toiletten. Ook op de trajecten Den Helder-Nijmegen, Alkmaar-Maastricht en Amsterdam-Dordrecht schoonmaakploegen meerijden.

Bijna een derde van alle treinreizigers reist dagelijks via deze vier routes.

reacties (8)

 • peter

   

  Slimme zet van ns, zo worden de schoonmakers nog productiever ingezet, oftewel ze moeten nog harder werken. Schoonmaken in een rijdende trein is een grotere belasting voor deze toch al hardwerkende beroepsgroep, maar wie boeit dat.

  reageer
 • Irritant

   

  Yep, gelukkig iemand die nadenkt!

  reageer
 • Anita

   

  Respect voor de schoonmakers.

  reageer
 • Jeroen

   

  En over een paar maanden keert de agressie zich ook tegen de schoonmaker en bestaat de inzet op een trein uit machinist, conducteur, 2 schoonmakers en 8 man spoorwegpolitie.

  reageer
 • 13xx

   

  Wat er niet (nu) niet in bovenstaande tekst staat maar een woordvoerder van de NS wel vanmorgen op de radio zei, is dat dit alleen gebeurt buiten de spits. De overlast zal dan kleiner zijn dan de schrijvers van de vorige reactie suggereren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Slimme zet, kunnen ze meteen de afvaldumpers erop wijzen dat je voor hetzelfde treingeld je afval mee naar huis neemt of in een prullebak mikt. Lukt dat niet, krijgen ze grote bek van aso's, dan is de volgende stap waarschijnlijk de schoonmaaksters een spuitbusje op de rit mee te geven. Succes!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dit is voor de reizigers niet zo leuk dat ze prullenbakken moeten leegplukken terwijl er mensen zitten. IN de tijd van de introdcutie van die idiote gratis krantjes hebben de treinen ook rijdend schoon gemaakt. Vooral om de asociale bende van de Metro en Spits lezers op te ruimen. Ze moeten gewoon meer mensen inzetten op de eindlocatie. De motivatie zal wel zijn dat de keertijd korter wordt of dat de trein helemaal niet naar de schoonmaaksporen hoeft.

  reageer
 • Irritant

   

  Dat gaat gerommel geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert