Straatpraat: tabak illegaal voor nieuwe generaties

LELYSTAD
Kinderen, geboren na 1 januari 2017 mogen nooit meer in contact komen met sigaretten. Dat is een idee van de Stichting Eindspel Tabak uit Almere.
Tabaksproducten moeten wettelijk worden verboden voor de nieuwe generatie. Is dat een goed idee, is dat een haalbaar idee? We vragen het in Lelystad. 

reacties (10)

 • Wilco

   

  Vuurwerk afsteken mag straks ook niet meer. (Verboden). Zwarte Piet, barbecue rook van de buren, dat mag straks ook niet meer. Een wind laten in het openbaar mag straks ook niet meer. (Ja,dat is heel slecht voor het milieu hoor). Get a life!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tot in de jaren 80 zat er lood in de benzine, hadden auto's geen katalysatoren en roetfilters, loosden we onbekommerd fosfaten en PCA's in het milieu, barstte de diesel van de zwavel, mochten bedrijven ongehinderd alles door de schoorsteen de lucht in jagen. Dat alles is nu veel strenger. Auto's zijn veiliger geworden, bromfietsers moeten ene helm op etc. Samen met verbeterde medische zorg en meer aandacht voor de kwaliteit van voeding maakt dat dat de levensverwachting sinds 50 jaar geleden behoorlijk gestegen is. Dus ja, er zal nog van alles verboden en gereguleerd worden. We noemen het vooruitgang.

 • Evros

   

  Ja we kunnen overal een excuus voor vinden om onze verslavingen goed te praten maar uiteindelijk moeten we dan niet ouwehoeren als we ziek worden van ons verslavinsgedrag ! Eigen verantwoording !

  reageer
 • Evros

   

  Nee Valentijn, sex kan je niet verbieden maar doe net als ze in China jarenlang deden,1 kind en niet meer. Dat zou al een heel stuk schelen. Wat denk je van al die kinderbijslag ! Die over onze grenzen de woestijn ingepompt word !

  reageer
 • Evros

   

  De overheid heeft werkelijk een driedubbele moraal ! Zij zijn degene die de tabaksindustrie subsidies verlenen ! Stop de tabaksproductie dan is het klaar. Maar nee hoor aan onze kanker van wat dan ook, wordt hoe dan ook , grof geld verdient !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Elders op deze website staat een bericht dat roken per Nederlander 2000 euro per jaar kost. K-O-S-T. Er zal wel ergens geld verdiend worden (tabaksindustrie, medische zorg), maar het netto saldo is verlieslatend.

 • Markus

   

  Ik ben zelf ook roker en weet ook heus wel dat het slecht is. Echter wordt er hedendaags al op grote schaal zaken verplicht waarvan ik denk, waar is men op uit? Een samenleving waar alles perfect is ofzo? Waarin ieder klein stukje vrijheid ontnomen moet worden? Het gegeven van dat je alles al moet gaan inleveren om op deze aardkloot mag gaan wonen en leven vind ik al zorgbarend. Ik kan een heel pleidooi houden over hoe sterk de wereld achteruit is gegaan maar dat heeft toch geen nut, mensen blijven eigenwijs en willen lievere gereguleerd worden door een 3de partij en wachten totdat ze zelf geraakt worden want dan zijn de rapen ineens gaar!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Je kunt niet iets verbieden voor een bepaalde categorie mensen. Rechtsongelijkheid en zo.

  reageer
 • Tsja

   

  Hoppa verbieden verbieden verbieden. Lekker voor de illegale handel.

  reageer
 • Valentijn

   

  Dan ook even suiker verbieden vooral op jonge leeftijd, en eeeh seks zou ook niet mogen we zijn met al zoveel.

  reageer
 • Flevoburger

   

  En dan gaan we natuurlijk ook even alle alcoholische dranken uit de schappen halen want volgens de harde cijfers gaan daar veel meer mensen aan kapot......

  reageer
 • Nol

   

  Alles wat wordt verboden is zeer interessant. Dus zo het helpen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert