Nieuwe gegadigden voor leegstaande Aldi

LELYSTAD
Er zijn mogelijk nieuwe uitbaters voor de leegstaande Aldi in Lelystad Haven. Kleine ondernemers uit de buurt zijn met de eigenaar van het pand in gesprek. De ondernemers willen samen verschillende winkels openen in het pand aan de Ringdijk.

Supermarktketen Aldi sloot eind oktober vorig jaar de winkel in de buurt. Daardoor kelderde het aantal bezoekers van het kleine winkelcentrum. De ondernemers uit de buurt willen met hun initiatief de buurt nieuw leven inblazen.

In het leegstaande pand zou naast een kleine buurtsuper ook een lunchroom kunnen komen. 
 

reacties (14)

 • Kees

   

  Vreemd ! Die wijkraad Haven heeft op 19 febr. j.l. een korte reactie op haar facebook gegeven: "Op dit moment heeft de wijkraad geen rol in plannen met betrekking tot het voormalige Aldi-pand of de uitvoer daarvan." Maar op 4 dec.'15 heeft zij juist namens de voorzitter en secretaris een facebook-actie gehouden voor invulling van het leegstaande winkelpand, waarbij speciaal werd aangegeven: "Deze pagina is niet bedoeld voor discussies maar voor bewoners met een positieve houding. Ondernemers die reageren en eventueel geïnteresseerd zijn, daarmee wordt contact opgenomen door de voorzitter van de wijkraad of de secretaris." Hierdoor werden de meeste wijkbewoners buitenspel gezet, terwijl een wijkraad er juist is voor de wijk(bewoners). Ook werden de wijkbewoners niet verder op de hoogte gehouden. Er werd later een duistere flyer huis aan huis bezorgd van een ondernemer uit Haven (na later bleek, de voorzitter van de wijkraad) met daarin onwaarheden over een kortingspasactie van de Haven-ondernemers, waarna velen helemaal niks afwisten! Kortom! Veel onrust en vragen bij de wijkbewoners.

  reageer
 • Kees

   

  Als er niet genoeg animo is om de leegstaande winkelruimte te vullen met bedrijven, dan wil men er woonunits in gaan bouwen, (plan B). Dat is in strijd met het Bestemmingsplan! Haven is een Buitenwijk. Haven heeft al zo weinig winkelruimte en die uitbreiden of elders in de wijk nieuwe winkelruimte bijbouwen is (bijna) niet mogelijk. Daarom moeten we zuinig zijn op de winkelruimtes die we hebben. DUS GEEN WONINGEN!

  reageer
 • I. de kruijf

   

  Wij willen in Lelystad haven graag een normale supermarkt geen kleine winkels. Iedereen moet nu ook al kun je haast niet lopen en niet autorijden maar zien dat hij aan zijn boodschappen komt. Wij vinden dit in Lelystad haven verschrikkelijk. Waarom komt er geen Plus A.H. zoals vroeger???????????

  reageer
 • Cornelis

   

  Wijkraad de Bolder: KOEST - AF - Terug in je mand. We snappen allemaal wel dat het geld niet naar die wijkraad gaat. Maar die voorzitter is ook een betrokken ondernemer en dus zakelijk en prive erbij doende. Dus geen valse beschuldiging.

  reageer
 • Wijkraad de Bolder

   

  Wijkraadsleden krijgen nul komma nul. Waar haalt u deze onzin vandaan. Dit is een valse beschuldiging.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vorig jaar AH, Jumbo en Plus Postma aangeschreven. Plus gaf aan dat er een onderzoek is gedaan door meerdere supermarkten naar deze locatie. Locatie is niet rendabel genoeg om daar een supermarkt te vestigen. Was waarschijnlijk al wel duidelijk als zelfs de Aldi daar vertrekt...

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  We willen een supermarkt ,en geen zakkenvuller die de prijzen zo hoog maak dat een arbeider er niks kan kopen Dan kan die Julia plaza ook weer weg met de prijzen dat kan niemand betalen .

  reageer
 • De waarheid jongen...

   

  Wat een bedrog. Die wijkraadvoorzitter haven maakt de winst. Vangt dikke subsidie en paait de buurt zodat ze denken dat hij wat voor ze doet, maar bedrijf hangt onder zijn wijkraad, zijn winst. Zogenaamd een platform voor bewoners, nee, kassa voor hem

  reageer
 • Richard

   

  Op zo'n pamd met allerlei kleine winkeltjes zit zo'n buurt niet te wachten. Er moet een kleine all-round buurtsuper komen. Nog beter zou zijn als bijv DIRK eens in dat pand zou trekken. Zou zelfs mensen vanuit de rest van de stad kunnen trekken. Lelystad kan wel een nieuwe supermarktmerk gebruiken.

  reageer
 • Buurtkenner

   

  De wijkraadvoorzitter van Lelystad haven is de ondernemer.......tjes, zijn de "nieuwe uitbaters"

  reageer
 • Barbara

   

  Wij horen in het gesprekje tig keer het woordje "gezellig" vallen, en dan moet je oppassen als toekomstig ondernemer, want de mensen uit de buurt hebben voornamelijk behoefte hun dagelijkse boodschappen in hun eigen buurt op te kunnen vissen bij een supermarktje en hebben niets aan dit concept. Het is een armoedig zootje daar, met winkeltjes die door de jaren heen zijn gekomen en weer gegaan. Smerige straat-, en stoeptegels larderen het geheel tot iets afzichtelijks. Waarschijnlijk doet alleen de patatkraam en een kapper nog wat goede zaken daar.

  reageer
 • Wilco

   

  Wat dacht je van de SRV man, volgens mij rijd hij nog steeds ergens rond in Nederland.

  reageer
 • John

   

  Dit gaat net zown flutproject worden als de zogenaamde bazar in lelystad destijds

  reageer
 • Willem D

   

  Natuurlijk een lunchroom wat zit er ja 3 eet gelegenheden En een fietsenmaker, schoenmaker hebben we hier niet nodig Laten ze normaal doen en er geen horecaplein van maken wand dat is het al

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert