Straatpraat: Altijd testen op Down?

LELYSTAD
Alle zwangere vrouwen moeten een test kunnen doen voor het syndroom van Down. Dat willen verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer. Nu komen alleen vrouwen in aanmerking die een verhoogd risico hebben op een baby met een chromosoomafwijking.

Is dat een goed idee? We vragen het in Lelystad.

reacties (5)

 • TjakkA.\/\/.

   

  Een abortus, het wegnemen van een leven, kun je nooit verantwoorden. Heel vaak komen de moeders er later achter met alle gevolgen van dien. Hoe ver moeten we gaan? Is een hazenlip de volgende stap? De super mens mag alleen nog geboren worden? We weten allemaal dat het niet stopt na deze test, dit is de eerste stap.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er spelen allerlei overwegingen en argumenten een rol. Ethiek wordt door sommigen misbruikt om hun geheime agenda uit te voeren. Bij dit soort kwesties komt de religieuze dwingelandij altijd om de hoek.

 • Kaassie

   

  waarom nu altijd weer zo negatief? Tegenwoordig kunnen we van te voren nagaan of het een jongetje of meisje is, als het geslacht niet is wat je graag wil, laat je het toch ook niet weghalen? In China gebeurde dit wel, 1 kind polici. Normen en waarden zijn voor ieder persoonlijk maar ook cultureel bepaald. Ik zou zeggen: iedereen de test en zelf bepalen wat je aan zou kunnen en de beslissing nemen die je zelf, op elk moment, kunt verantwoorden.

  reageer
 • Carry

   

  Als het vrijblijvend is heb ik er geen probleem mee. Dan is het een vrije keuze. Wilden ook dat ik test liet doen voor een open ruggetje. Heb ik niet gedaan. Ons kind was gezond. En nee ik geloof niet in een god.

  reageer
 • Joke

   

  Het is de tweede kamer waar deze discussie weer is begonnen!

  reageer
 • Waronoil

   

  Proef er uit dat als de test aangeeft dat het een kind betreft welk het syndroom van down heeft, het kind dan maar geaborteerd moet worden. Zou anders niet weten wat de meerwaarde van de test zou zijn, nogmaals het wordt niet met zoveel woorden gezegd. Mocht het de bedoeling zijn dan is het moord met voorbedachte rade. Straatpraat gooit een ballonetje op maar overziet de gevolgen van deze discussie niet, het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen, blijkbaar zijn er te weinig gruwelijkheden te melden als nieuwsitem, komkommertijd?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als de media een kwestie niet bespreken krijgen ze kritiek omdat ze dingen dood zouden zwijgen, en als ze iets wèl bespreken krijgen ze kritiek omdat het kennelijk niet besproken mag worden. Zo hebben de media het altijd gedaan. Overigens wordt abortus bij een afwijking niet verplicht voor zover ik weet, en die test is ook vrijblijvend. Een kind met het Down-syndroom is geen sinecure, dus als er keus is kan dat enorm schelen. Ook ken ik mensen die een kind met Down-syndroom hebben geadopteerd, die vallen geloof ik in de categorie eindbazen.

 • MKM

   

  Het is gewoon een actueel onderwerp. Een vraag stellen is volgens mij niet het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert