VID verwacht minder files door flitsers

FLEVOLAND
Het aantal files door snelheidscontroles in Flevoland zal afnemen, maar de kans op vertraging door flitsende agenten blijft bestaan. Dat verwacht de Verkeers Informatie Dienst (VID).

De politie en Rijkswaterstaat hebben nieuwe afspraken gemaakt over het staken van de controles wanneer ze tot files leiden. Dat was nodig omdat ook de regionale politie steeds vaker snelheidscontroles op snelwegen uitvoert.

De VID meldde vorig jaar dat er op de A6 bij Almere vaak files door politiecontroles ontstonden. Ook elders in het land zorgen controles geregeld voor opstoppingen, omdat veel weggebruikers bij het zien van een flitser plotseling afremmen.

reacties (4)

 • jan

   

  Misschien komt het wel door de absurd hoge boutes 130 eur+9 administratie voor geautomatiseerd proces, bij 15kmh te snel maakt mensen bij de juiste snelheid rijden al bang als ze een mobiele flitspaal zien. Boutes staan niet meer in verhouding met andere incident boutes, en iedereen blijft lekker appen achter het stuur, levensgevaarlijk daar doen ze teweinig aan.

  reageer
 • 13xx

   

  Kan iemand mij uitleggen waarom er überhaupt files ontstaan wanneer de politie controleert? Ze staan toch niet OP de weg, maar gewoon ernaast.

  reageer
 • Piet

   

  Ik rijd regelmatig met 100 km/h op de cruisecontrol op een plaats waar dat ook de maximumsnelheid is. De hele rij rijdt 100 km/h. Als er dan een flitser in de berm staat gaan er toch een aantal op de rem staan. Men wil gewoon extra zekerheid als het geld kan kosten. Daarom loopt het op zo'n punt heel snel vast.

 • Jan

   

  De laatste regel van het artikel zegt het toch al?

 • Karin

   

  als iedereen nou gewoon zich aan de snelheid gaat houden en zijn rekeningen betaald is er niks aan de hand, lijkt mij.! Kunnen ze flitsen wat ze willen!

  reageer
 • Gatso

   

  Probleem op de A6 bij Almere is dat het geen snelheidscontroles zijn maar ANPR controles. Niets met snelheid te maken maar wel met onbetaalde boetes, belastingachterstand, onverzekerde voertuigen enz. Gaan de politie en douane daar dan ook mee stoppen op donderdagmiddag rond 16.00 uur op de A6 richting het Noorden?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Snelheidscontroles hebben het meeste effect ('opbrengst') als het rustig is, omdat er dan te hard gereden wordt (ik rijd dagelijks in de spits, zou met de helft van de maximumsnelheid al tevreden zijn, nietwaar). ANPR controles hebben het meeste effect als er veel verkeer is, dus op vrijdag om 16u bijvoorbeeld. Hoewel ik wel eens te hard rijd vind ik controles van alle soorten een goed idee. Wie te hard rijdt is een gevaar op de weg, en wie zijn verzekering niet betaald is asociaal. En als mensen als dollen afremmen als ze controle zien...moeten ze eens bij zichzelf te rade gaan.

 • MKM

   

  Of gaan de mensen die iets 'verdachts' zien staan gewoon eens niet meer bovenop de rem staan? Waarom op het rustigste moment controleren als er dan toch relatief weinig langskomt...

 • Dick

   

  Nou ga jij er maar langs met 170. Reken maar dat je een vette prent op de mat krijgt. Er wordt met twee camera's gekeken, de ene is een MRCT radar, de ander is een ANPR camera. Ik laat in elk geval de gang wel zakken tot 130 als er weer zo'n kassa locatie is opgebouwd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert