IJsselkogge pas vanaf mei te zien

LELYSTAD
De conservering van de IJsselkogge is op z'n vroegst vanaf mei te zien voor het publiek. Dat is later dan gepland.

Het scheepswrak uit de 15e eeuw ligt vanaf vrijdag in het conserveringsstation naast het Nieuw land Erfgoedcentrum in Lelystad. Het is de bedoeling dat mensen van buitenaf door de ramen naar binnen kunnen kijken. Die ramen zitten hoog en er is nog niet genoeg geld om de constructie te maken om de bezoekers langs de ramen te laten lopen, zegt projectleider Benno van Tilburg.

De IJsselkogge wordt deze week vervoerd van Kampen naar Lelystad. Daar wordt het wrak in vier jaar tijd geconserveerd.

reacties (6)

 • lelystedeling

   

  Dat noemt men planning, coordinatie en communicatie. Kampen en omgeving had nog zeker 3 maanden van "hun " bodemvondst kunnen genieten. Gezien de bouwplannen houdt men geen rekening met ouderen die slecht ter been zijn en overige gehandicapten. Project is voor hen slecht of niet toegankelijk gezien de constructie.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Niieuw Land schiet de kosten voor . Laat me niet lachen. Ze komen nu al geld tekort om de huidige zaak draaiende te houden. Slechts 25.000 bezoekers in 2015,. Succes voor Batavialand ?: Deze organisatie gaat misschien pas 1 januari 2017 van start volgens Gedeputeere Rijsberman van Flevoland die de organisatie Erfgoedcentrum in zijn portefeuille heeft namens de provincie. Hans, je bent toch niet toevallig de direkteur van toekomstig Batavialand ?Want dan prijs je je eigen toko.

  reageer
 • Hans

   

  Het eerste succes voor Batavialand! Vooral zo doorgaan dan halen jullie dit jaar nog de voorspelde 300.000 bezoekers! Vreemde zaak dat je wel de boot uit het water haalt ondanks dat er geen geld is om het hele project te betalen. De gewone burger zorgt dat hij eerst geld regelt voordat hij iets gaat bouwen. Het huidige Nieuwland schiet de kosten voor maar Batavialand zal dit nooit terug gaan betalen.

  reageer
 • Kampenaar.

   

  Wat een zootje. In Kampen hadden ze praktisch niks geregeld voor de duizenden kijkers. En in Lelystad mogen mensen pas in mei komen kijken. Twee maand entreegeld weg laten lopen. Van de eerste dag af aan had de Kogge bekeken moeten kunnen worden. Zakelijk inzicht is totaal niet aanwezig. Dat krijg je als je inkomen komt uit de subsidiepot.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Wat een komedie ! Je ontwerp een gebouw met de ramen helemaal bovenin. Hoe kom je daar als geinterresseerde kijker. Er moet een stelling naast het gebouw gebouwd worden met daarover een loopstraatje. Voor ouderen gehandicapten zijn deze kijkpunten totaal onbereikbaar of komt er misschien ook nog een lift ( bouwlift). Moet natuurlijk wel aan allerlei bouw en veiligheidseisen voldoen. Er zou op een budget van 5 miljoen geen geld zijn voor een constructie. Dus totaal verkeerd gepland en begroot. Bovendien lijkt de omgeving nu meer op een industrietterrein. Laat het ponton met daarop het wrak maar zinken op zijn verre reis van Kampen naar Lelystad ter hoogte van Ketelhaven, waar eens het enige echte scheepsarcheologisch museum gevestigd was.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Wie heeft dit bedacht? Draai de panelen gewoon om. Het is wel een lachertje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert