Speciale 'zorgkamers' in Apollohotel

LELYSTAD
Verblijven in een hotel, terwijl je extra zorg nodig hebt. Dat kan sinds kort in Lelystad, dankzij een samenwerking tussen het Apollohotel en zorginstelling Woonzorg Flevoland.

De voorziening is bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die thuis al zorg krijgen en eens in Flevoland op vakantie willen. Ook kunnen de kamers van pas komen wanneer iemands mantelzorger tijdelijk wegvalt of ontlast moet worden. Wie geopereerd is en na ontslag uit het ziekenhuis extra zorg nodig heeft kan ook in het Lelystadse hotel terecht.

De verblijfskosten komen voor de rekening van de gast, maar worden soms wel vergoed door de zorgverzekeraar. De vergoeding van de geleverde zorg hangt af van de bestaande indicatie die de hotelgast heeft.

Foto: Google Street View

reacties (5)

 • Ik snap uw probleem niet. Als je op vakantie wil kost dat geld ja. Dat geldt voor iedereen hoor.

  reageer
 • Ikke

   

  Als mensen het geld ervoor hebben en er het gebruik van willen maken, wat is dan jou probleem?? Omdat de een wel geld heeft en de ander niet, vind jij dat niemand er recht op heeft??

  reageer
 • Barbara

   

  Er zijn ook mensen die weinig nodig hebben om een ander en zichzelf niet op onnodige kosten te jagen. Misschien bent u met zo'n instelling nog niet bekend. Het pleps denkt daar niet eens over na, reageert en generaliseerd er in negatieve zin lustig op los. Uw opmerking zou in aanmerking komen voor een melding bij Bureau gelijke behandeling.

  reageer
 • Ria

   

  Oh, dan had ik het verkeerd begrepen. In mijn optiek is een zorghotel een hotel waar je b.v.na een operatie een tijdje kunt verblijven omdat je jezelf thuis nog niet goed kunt redden. En dus betaald wordt Door de zorgverzekeraar.

  reageer
 • Barbara

   

  Toekomst van de zorg? Alleen voor mensen die voldoende middelen hebben. Ik zou me schamen als ik mevrouw Trompetto was om met een dergelijk verhaal jezelf voor aap te willen zetten.Op een luxe manier minder complexe zorg aangeboden krijgen. Wat een armoe als je zo staat te bedelen om zorgbehoevende gasten. Gatver!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert