"College moet zich over conflict sorteerders buigen"

URK
Het college van b en w van Urk moet onderzoeken of er bemiddeling mogelijk is in het arbeidsconflict tussen de vissorteerders en de plaatselijke visafslag. Dat vinden alle partijen in de Urker gemeenteraad.

Formeel is de gemeente geen partij in het conflict. Maar volgens fractievoorzitter Albert Woord van de ChristenUnie is de politiek het aan Urk verplicht om nog eens naar de zaak te kijken. Dit omdat het conflict plaatselijk voor veel onrust zorgt en een flink aantal mensen zijn baan dreigt te verliezen.

Het rommelt al jaren tussen de afslag en de zelfstandige sorteerders. De komst van een machine die veel handwerk overneemt en de ongunstige voorwaarden voor sorteerders die de machine gaan bedienen zijn een belangrijke oorzaak.

reacties (4)

 • Pirrus

   

  Is Woord de "Ned Ludd" van de Pekers? Het is een conflict tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Pas op voor populisme en het gevaar dat de betrokkenen een lege dop wordt voorgehouden in plaats van een half ei!

  reageer
 • Dus toch

   

  Thomas, goed gezien. Luddisme is het juiste woord.

  reageer
 • Thomas

   

  Dit conflict tussen vooruitgang en Luddisme is geen zaak voor de overheid om zich mee te bemoeien.

  reageer
 • Dick

   

  Gemeente Urk is geen partij in dit conflict. Ze hebben het niet veroorzaakt, noch invloed op het conflict. Urk moet zich hier gewoon buiten houden en het conflict door beide partijen op laten lossen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert