Gerechtshof: 12 jaar cel voor vrouwelijke helft gangsterduo

LELYSTAD
De vrouw die samen met haar vriend in Meppel een vrouw ontvoerde en in Lelystad achterliet, is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Die uitspraak deed het gerechtshof in Leeuwarden woensdag. 

De 21-jarige vrouw kreeg de straf niet alleen voor de ontvoering, maar ook voor de betrokkenheid bij een 'spoor van geweld' dat zij samen met haar vriend door Nederland trok twee jaar geleden. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie en aan de gevangenisstraf die zij eerder bij de rechtbank kreeg.

Het 'gangsterduo' brak in 2014 onder meer in bij een woning in Meppel. De bewoonster werd vastgebonden en mishandeld. Vervolgens werd ze in de kofferbak van haar auto naar de Oostvaardersplassen gebracht en daar vrijgelaten. De gewonde vrouw werd door een boswachter gevonden.
 

reacties (1)

  • Tja

     

    Een regen van geweld door nederland en duitsland 12 jaar?? Twee jaar geleden al oogepakt dus in minderin van straf 10 jaar goed gedrag 1 derde eraf over 7 jaar loopt mevrouw weer buiten met natuurlijk een uitkering en voorrang op een woning

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert