Opening sportzalen onzeker door lekkage zwembad

ALMERE
De lekkage die anderhalve week geleden plaatsvond in het nieuwe zwembad van Almere Poort heeft flink wat waterschade veroorzaakt. Dat laat de gemeente weten. Door de schade is het onzeker of de sportzalen in het hetzelfde complex op tijd in gebruik kunnen worden genomen.

De waterschade is ontstaan doordat in het weekend van 6 en 7 februari een koppeling van een hoofdwaterleiding losschoot. Dat gebeurde op de 3e etage. Door het lek is veel water langs de wanden en door de plafonds naar beneden gestroomd. Ook in de installatieruimte op de begane grond is daardoor schade ontstaan.

Het complex is vier dagen voor de lekkages opgeleverd door de bouwer. De gemeente heeft een verzekeringsexpert ingeschakeld om de schade te beoordelen. De opening van het zwembad, halverwege maart, kan volgens de gemeente gewoon doorgaan. Of de sportzalen op tijd open kunnen is dus nog onduidelijk.
 

reacties (6)

 • Pzaal

   

  Vraag me nog steeds af waarom het alweer zo lelijk vierkant bad moest worden.? Waarom niet wat mooier met 1 a 2 waterglijbanen erbij en wat andere facaliteiten? Zou creatief zwemmen ook wat meer toeloop hebben.

  reageer
 • ron

   

  te hopen dat het geen E- installatie was . als de gemeente ergens goed in is, dan is het wel verhalen op de aannemer; dus wees daar maar niet bang voor. (of ze het voor de rechten hard kunnen maken zien ze later wel) (ze hebben allang beide gezegd dat dit typisch een verzekeringskwestie is) kan elke aannemer overal overkomen.

  reageer
 • Lely

   

  Wat is dit nu voor reactie? Een losgeschoten koppeling was vast geen onderdeel van het plan en dit kan niet alleen in Almere, maar overal voorkomen!

  reageer
 • Ed

   

  Mag hopen dat de gemeente de schade gaat verhalen. Of zijn ze weer zo dom om dit ook te betalen. Denk het laatste .

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Weer een aanfluiting

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan h

   

  Tja, op het moment dat ik dit plan las, had ik al zoiets: "Het kan in Almere". Ik hou mijn hart vast over de Floriade, kan de burger hier nog iets tegen doen???????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert