'Villa voor een Trompettist' is icoon van Almere

ALMERE
Het gebouw 'Villa voor een Trompettist' is uitgeroepen tot icoon van Almere. Bij de verkiezing konden Almeerders aangeven wat voor hen de meest bijzondere en waardevolle gebouwen zijn.

De muzikale villa met een swingend dak en ritmisch geplaatste ramen in Noorderplassen won met 230 stemmen. Tweede is de fleurige Regenboogbuurt in Almere Buiten geworden met 201 stemmen. Kerkcentrum Goede Rede in Haven werd derde met 145 stemmen.

Wethouder Frits Huis is blij met de lijst van 'Iconen van Almere'. De uitslag wordt gebruikt bij het opstellen van de gemeentelijke monumentenlijst.

reacties (13)

 • Arie Belvue

   

  Mooi dat zo'n origineel ontwerp door de burgers van Almere is gekozen als icoon. Het is wat mij betreft een goed voorbeeld van de hausse aan zelfbouwkavels die door wethouder Adri Duivestijn in de markt zijn gezet. Hiermee was Almere als eerste stad in Nederland op zo'n grote schaal bezig! Inmiddels nagevolgd door vele andere.....

  reageer
 • Gerard

   

  Wat was jouw keuze?

  reageer
 • Gerard

   

  Dit is volgens mij de eerste keer dat er een monumentenlijst wordt samengesteld....heel simpel!

  reageer
 • ron

   

  normaal wordt er gescholden dat er te weinig participatie is. nu wordt er geopperd dat vakmensen dat hadden moeten doen; het is ook nooit goed.

  reageer
 • C. van Everdingen

   

  Altijd lachen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Tja, als de uitslag niet is wat jij wenst zal het wel aan de methode liggen, nietwaar?

  reageer
 • Frank

   

  Er waren toch verschillende categorieen? Is dat halverwege losgelaten omdat er zo weinig gestemd was misschien? Er is in totaal slechts 1786 keer gestemd op een inwoneraantal van bijna 200.000.

  reageer
 • ron

   

  ik hoor er niet eens een vrouw in maar ... ik vind het wel logisch als Casla er naar heeft gekeken ; dat is Het instituut voor dat onderwerp. ik vind het een mooie verdeling: Stad Buiten Haven een woning een wijk een gebouw nieuw niet oud niet nieuw oudste zo mooi verdeeld dat ik me bijna niet kan voorstellen dat dit de ware uitslag is. dat dat huis zoveel stemmen heeft vind ik in zoverre - mogelijk - niet geloofwaardig; ik vermoed de hulp van een vriendenactie van de bewoner of van een vriend; maar dat was misschien ook wel met de kerk of ook wel met de regenboogbuurt. maar in de categorie huizen was het zeker een mooi huis en iedereen kwam de foto tegen dus dat niemand het huis kent is onzin. Deze uitslag hindert mij in dit geval niet. Wel zou ik graag de complete uitslag zien. en als mijn keus minder dan 10 stemmen heeft, dan klopt het niet, of max. 9 vrienden hebben mij bedonderd.

  reageer
 • piet

   

  hoor ik dat nou goed in dat interview, lijkt wel die bijzondere dame van de casla, geen wonder dan dat dit de uitslag is.

  reageer
 • Joost

   

  Ik had naar aanleiding van een bericht hierover maanden geleden ook een inzending ingestuurd. Die gekke toren bij Doemere in Almere Buiten. Ik heb hier nooit meer iets van gehoord en opeens heeft deze villa gewonnen die niemand ooit eerder heeft gezien. Beetje raar. Is er een lijst? Hoe is er uberhaubt gestemd?

  reageer
 • krek

   

  Wat erg dit. Een icoon is iets dat iedereen kent. Dit is een houten huisje dat niemand kent. leuk zo'n stemmen actie....hi hi.

  reageer
 • Idd

   

  En dat de kerktoren in haven dan nog niet in de monumentenlijst staat vind ik ook een grap. Zolang ik me kan heugen staat deze toren al op diverse promotie folders en afbeeldingen dat ik dat niet zou begrijpen. Maar goed dat is gemeente almere he,makkelijker kunnen ze het niet maken wel ingewikkeld.

  reageer
 • johan

   

  hahaha wat een goeie grap dit. Je stuurt een facebook berichtje naar je collega's om te stemmen en je wordt "icoon van Almere". En vooral een afgang voor de gemeente met meneer Huis voorop: Een icoon is toch geen stemmenactie op internet maar laat je toch kiezen door een stuk of 10 experts. Wat een grap dit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert