Wethouder wil dure huizen uit bouwplannen schrappen

ALMERE
Wethouder Tjeerd Herrema van Almere wil de bouw van zo'n 200 dure woningen schrappen. Daarvoor in de plaats moeten er 650 betaalbare huizen worden gebouwd. Daarbij gaat het om woningen van zo'n 200.000 euro.

De betaalbare huizen zouden worden gebouwd in onder meer Noorderplassen, Nobelhorst en Almere Poort. Ook wil de wethouder extra sociale huurwoningen laten bouwen in Almere. Deze wijziging levert de gemeente 12,5 miljoen euro minder op.

De Almeerse VVD-fractie wil dat scheefhuurders hun woning verlaten. Scheefhuurders zijn mensen die in een sociale huurwoning wonen, meer zijn gaan verdienen en daarom niet meer voldoen aan de eisen. Daarom pleit de VVD voor de bouw van huurhuizen voor Almeerders die tussen de 700 en 900 euro huur per maand kunnen betalen. De gemeenteraad praat donderdagavond over dit onderwerp.

reacties (20)

 • Ellnie

   

  Tja, ik kan mij dit wel voorstellen. Als ik in een van de huurwoningenstraatjes in Muziekwijk een Tesla voor de deur zie staan denk ik toch dat er iets scheef zit ja.

  reageer
 • Jos

   

  Je vergeet dat er inmiddels een grote groep jongeren is die hier geboren en getogen zijn en werk gevonden hebben en die op zoek zijn naar een woning. Voor een groot deel van deze groep is "Bouw je eigen Huis" financieel geen optie. Voor deze groep zijn deze woningen ideaal.

  reageer
 • Doorbijter

   

  Gemeente blijf eigendom van de grond. Als de bouwer wil bouwen en onderhouden dan komen ze wel. Dan pas geeft het garantie voor de toekomst. En bereken dan de grondkosten op de ozb. Op een manier dat het voor ieder toegankelijk mag zijn. "Nog even doorbijten"

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Volgens mij werd er niet gezegd dat Almere zelf is mislukt. Maar hij heeft wel grotendeels gelijk. Er mislukt enorm veel in Almere, ik heb het dan over de grotere projecten. Maar goedkopere woningen is misschien wel een goed idee, dat is de hoofdreden dat Almere groeit, redelijk betaalbare huizen in de buurt van de randstad. Als je echt genoeg geld hebt ga je niet in Almere wonen.

  reageer
 • Mona

   

  Ik reageerde op een bericht van Michael die zei "banken die moeilijk doen"! Het zijn niet de banken die moeilijk doen, maar de wettelijke bepalingen. Het was idd allemaal teveel van t goede, maar enige flexibiliteit zou in veel gevallen wel beter kunnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • iPieter

   

  Het lijkt me dat Almere wel een beetje uitgebouwd zou moeten zijn. Meer bouwen gaat zorgen voor overaanbod en dan zakt de markt in Almere fors in. Ymere en Gemeente etc denken alleen aan hun eigen belang (korte termijn winst op grond en woningbouw..)

  reageer
 • Huurder

   

  Een hypotheek is huurkoop. Het is en blijft een gelukspotje...na wat minister Blok allemaal in petto heeft, zijn de gloriejaren voorbij.

  reageer
 • Mensendenkna

   

  Bril met heldere glazen, ik denk na kijk om mij heen en analyseer zonder daarbij de cijfers van de Nederlandse rekenkamer te betrekken. (deze cijfers zijn niet onafhankelijk) Mijn conclusie is grote sociale armoede met gevolg vele psychische en somatische aandoeningen met reddeloze generaties tot gevolg. (reden de mensen leven niet maar worden geleefd hebben geen eigen nest of identiteit meer. (vroeger liepen de mensen achter hun leider aan dat is nu de almachtige hypotheek en leningen geworden)

  reageer
 • Frans

   

  'Verreweg de meesten hebben nog steeds minimuminkomens"...? Met welke bril kijkt u naar onze samenleving?

  reageer
 • Kees

   

  Ja, laten we vooral al die veel te hoge leningen die de crisis hebben veroorzaakt weer terughalen. Goed idee.. De volgende zeepbel in de huizenmarkt wordt momenteel toch al opgeblazen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja hoor, Almere is mislukt. Er wonen bijna 200.000 mensen, er is qua woningen geen enkele leegstand, maar .....het is mislukt. Tuuuurlijk.

  reageer
 • Mensendenkna.

   

  Alsof 200.000 betaalbaar zou zijn voor het gros van de Nederlanders en medelanders, verreweg de meesten hebben nog steeds minimum inkomens (en zelfs dat is te duur) en er is geen recht van werk erger nog de gemiddelde Nederlander heeft geen uitzicht op dertig jaar werkzaam te zijn (dit is de looptijd van een hypotheek). Zie in de straat dagelijks ochtens vele moedertjes en papaatjes welke totaal gefrustreerd hun kids in de auto zetten om deze op de verblijfslocaties te brengen zodat zij de hypotheek draaiende kunnen houden, is dit genieten van? Gemiddeld zijn deze dames en heren na 12 jaar uit elkaar getraumatiseerd door het heerlijke gezinsleven welke de commercie en politici voor hen heeft bedacht. (en de kindertjes ach ja die blijven steken in de ellende)

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Mensen met geld investeren helemaal niet de omgeving of gemeenschap. Het is het bekende flauwekul argument uit de USA of van VVD-types die denken dat ze ooit rijk zullen zijn.

  reageer
 • Antje Ha

   

  De gemeente krijgt alleen geld voor de grond en de latere OZB. Het is maar een aanname van u dat dure huizen slechts een half miljoen zouden kosten.

  reageer
 • Pzaal

   

  Met de meteen maximale huurprijs voor eeen sociale huur woning niem ik geen goedkope woning meer. Hoezo levert het 12.5 miljoen minder op? 650 huizen van 200.000 euro levert toch meer op dan 200 huizen van 4 a 5 ton?? 650 huizen van 200.000 levert 130 miljoen op en 200 huizen 4 a 500.000 levert 80 tot 100 miljoen op.

  reageer
 • Fritz

   

  Er moeten helemaal geen goedkopere woningen in Almere meer gebouwd worden! Almere is al het afvoerputje van Amsterdam, willen we daar een open riool van maken? Almere moet vooruit en dan heb je inwoners nodig die geld hebben en die dat willen investeren in de plaatselijke economie of samenleving!

  reageer
 • Peter

   

  Waar het om gaat is dat de gemeente er geld mee verdient. Dan kan de gemeente dit weer mooi in een bodemloze put zoals de Floriade storten. Die Floriade mislukt natuurlijk, zoals alles in Almere mislukt. De burgers van Almere de dupe, want nergens is meer geld voor. Zeker in Almere Poort niet, daar doet de gemeente al jaren niets. Dit was een ideetje van een paar wethouders geleden Dhr. Duyvestein. Bedankt he!

  reageer
 • Mona

   

  Banken?? Die moeten zich houden aan de wettelijke bepalingen opgelegd door onze geweldige regering! Grrr

  reageer
 • michael

   

  dat toontje van die man " met een loontje " en dan die scheefwonen opmerkening als de banken nou eens niet zo moeilijk doen heb je veel minder scheefwoners.

  reageer
 • johan

   

  haha prachtig weer, denk je in een top buurt in Nobelhorst te gaan wonen, heb je net een huisje gekocht, blijkt de wethouder te hebben geregeld dat je in een tokkie wijkt terecht komt. lekkerrr....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert