Studenten willen journalistieke leegte vullen

ALMERE
Studenten van de Utrechtse School voor Journalistiek starten het crossmediaal nieuwsmedium Almeernieuws. Vanuit een 'pop-up newsroom' in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad gaan de studenten dagelijks nieuws  brengen via social media als Facebook, Twitter en Instagram.

De School voor Journalistiek Utrecht doet onderzoek naar media in Almere. Student Ilan Hoekstra noemt de situatie in Almere 'vrij schrijnend'. "Er is geen dagblad meer, nauwelijks huis-aan-huisbladen. Maar journalisten zijn de waakhonden van de democratie en dat moet in Almere ook."

De studenten willen zich vooral verdiepen in de Almeerse politiek. Op 14 maart wordt de pop-up newsroom in gebruik genomen, in eerste instantie voor twee weken. Mocht Almeernieuws een succes blijken dan blijven de studenten journalistiek misschien langer.
 

reacties (2)

 • Snorretje

   

  Nou de rest van de Flevolandse huis-aan-huisbladen bevatten alles behalve journalistiek werk. Het is vooral knippen en plakken van persberichten en vooral geen kritische vragen stellen.

  reageer
 • joop

   

  ah leuk, scholieren gaan maar liefst 2 (twee) weken lang lekker koffie drinken en facebook berichtjes schrijven. Nou, Mario dan kan je wel inpakken joh.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert