Petitie over oneerlijk afronden parkeerautomaten

ALMERE
Een groep Almeerders is een petitie begonnen over het betalen met muntgeld bij parkeerautomaten in de stad.

Ze zijn het er niet mee eens dat de parkeerautomaten in bijna alle gevallen te weinig wisselgeld teruggeven. Alle bedragen worden namelijk naar boven afgerond op hele en halve euro's. Automobilisten die bijvoorbeeld 51 cent moeten afrekenen zijn met muntgeld 1 euro kwijt. Elektronisch betalen is daardoor voordeliger dan contant betalen en ook dat klopt niet, vinden de initiatiefnemers.

De petitie op internet is al meer dan 100 keer ondertekend.
 

reacties (30)

 • Rowin

   

  wou vd week mn auto parkeren in de stad langs de busbaan, ik heb een minuut gezocht naar een muntensleuf op de bataalautomaat. Uiteindelijk maar in een parkeergarage geparkeert.. Waar ik een half uur heb gestaan omdat de slagbomen weigerden bij uitrijden. Ik hoor de laatste jaren helaas wel meer onenigheid in almere omtrend betaald parkeren.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Winkelen in Almere? Een keer gedaan en dat was meteen de laatste keer.

  reageer
 • Don

   

  Dit is weer door mensen opgezet die geen baan hebben, een uitkering maar wel een auto.... Hmm prioriteiten stellen. Want als je 5 euro per jaar "te veel" parkeergeld mist moet je ook geen auto hebben. Wat een onzin.

  reageer
 • Bert

   

  Raar, de ene gebruiker wordt afgezet, een andere (collega) gebruiker vindt dat prima? Muntgeld is een normaal betaalmiddel en dit soort praktijken is te gek voor woorden, de normaal o zo gehate graaiers kunnen hier nog wat van leren.

  reageer
 • Paul

   

  Volgens mij kan je ook op de fiets naar het centrum een kwestie van prioriteiten stellen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  Behoorlijk asociaal dus

  reageer
 • Danny

   

  Waarom nu pas een petitie? Voor dit nieuwe systeem was het ook niet beter. Je betaalde toen per kwartier. Stond je 20 min betaalde je voor 30 min, stond je er 35 min betaalde je voor 45 min. En nu allemaal piepen.. 😉, pak je pinpas en dan betaal je gewoon voor de tijd die je er werkelijk staat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  ...passie...de bakker geeft er geen brood voor. De afgunst is inmiddels zo hardnekkig dat men pas tevreden is als de overheid louter nog bestaat uit hologige mensen met hongeroedeem, die in een onverwarmd, vochtig en tochtend hok hun werk doen, en de dienstreizen op een roestige fiets maken. Vroeger had je nog zoiets als klassenstrijd, nu is er duidelijk sprake van klasse-nijd.

  reageer
 • Pzaal

   

  Daar heb ik zo me eigen truucjes voor.

  reageer
 • P. van Wagensveld

   

  Wanneer gaat de overheid nou eindelijk eens beseffen dat ze de bevolking niet kan blijven beroven en wanneer gaat diezelfde overheid haar organisatie aan de situatie aanpassen. Idiote salarissen weg, minder vergoeding voor personeel, geen auto's met chauffeur, gewoon zoals het vroeger was toen iedereen nog hard werkte en met passie. Dat laatste bestaat helemaal niet meer.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Maar rijden dan nog wel steeds auto? Ik gun het iedereen, daar niet van, maar het lijkt me onwaarschijnlijk.

  reageer
 • Kaassie

   

  Het gaat om het principe : afrondingen gebruiken die niet per wet zijn vast gesteld, zijn verboden. Afschieten dus deze maatregel. Dat er op allerlei manieren betaald kan worden, weet iedereen wel, als men contact wil betalen, zou men misschien kunnen zeggen: contant betalen kost .... per transactie ( net zoals 10 jaar geleden bij de pin betaling) Zo wie zo worden we al bestolen door de giga tarieven van parkeren, welke er niet zouden zijn ( gratis parkeren) als Hr. Huis gekozen zou worden. Hr. Huis is nu voor de 2e keer gekozen en had het goed kunnen maken, is dus ook gewoon een graaier.

  reageer
 • Hendrik

   

  Hebben mensen die van een minimum moeten rondkomen dan een auto die in een betaalde parkeergarage moet staan? Als je niet rond kunt komen met je geld, zal je er voor moeten kiezen om de auto weg te doen, dat scheelt een heleboel euro's per maand.

  reageer
 • Jasper

   

  Met een jaar of twee betaalt men de parkeerkosten d.m.v. kentekenherkenning bij het in- en uitrijden van de parkeergarage. Of via de NFC tag die dan op praktisch iedere smartphone zit. De technologie maakt muntgeld overbodig en de parkeerautomaten uiteindelijk ook. Voor nu is betalen via credit card bij het in- en uitrijden zeer handig en tijdbesparend.

  reageer
 • Klaas

   

  Het is toch duidelijk welke wethouder het in zijn portefeuille heeft. Zijn argument is nu de raad heeft er mee ingestemd, maar het was verstopt in de kleine lettertjes zodat het niet zou opvallen. Dit heet misleiding van de raad en dus de raad moet deze wethouder nu gewoon eens flink aanpakken en de maatregel terugdraaien en zich niet langer door deze wethouder voor de gek laten houden. De raad is het hoogste orgaan binnen een gemeente en zij zijn dus ook bevoegd om deze maatregel ongedaan te maken.

  reageer
 • ron

   

  een sticker op de automaat en zal je zien dat iedereen ineens wel met pasje betaald. muntdeel is dan toch handig als je pasje even niet werkt (heb ik heel vaak gehad in onze garages)

  reageer
 • 13xx

   

  Wanneer iemand van een minimum inkomen leeft is het zeer onwaarschijnlijk dat deze persoon een auto bezit en derhalve ook geen gebruik maakt van welke parkeergarage ook.

  reageer
 • Gaudi1959

   

  Met een minimum inkomen is het beter geen auto te hebben en dan heb je ook geen parkeerkosten.

  reageer
 • Opa

   

  Kees, dit is echt een topidee. doen!

  reageer
 • Klootjesvolk

   

  Parkeerkosten kan de burger ontwijken daar is geen petitie voor nodig, de markt bepaald deze faciliteiten. Organiseer maar een petitie aangaande het graaien in de gemeenschapspotten, aangaande het declaratie gedrag van onze gemeente managers. Zolang er voedselbanken zijn en bedelaars bij elke winkel is daar meer reden voor een petitie. Neen ik houd geen petitie, ik kijk toe hoe alles vastloopt in deze brij van arrogantie en openlijke corruptie, ik heb deze prikkel tot het houden van petities niet.

  reageer
 • Sofie

   

  Ik heb het wel ondertekend je wordt in dit land tegenwoordig alles door je strot geduwd ik vind dit niet kunnen pure diefstal en ja de automaten kosten geld maar je pas kunnen ze ook skimmen .Wie is hier de dupe van ....... Juist de gewone man/vrouw . Maak het centrum maar meer onaantrekkijk kijken wie het laatst lacht mij zien ze er niet meer.

  reageer
 • Roel Prins

   

  Mensen die van een minimum inkomen leven worden alweer extra genomen. De meesten staan onder financieel toezicht en hebben maar een laag budget te besteden.

  reageer
 • whoknows

   

  met een pinpas betalen kost ook geld, er is nl een dataverbinding om contact te leggen met de bank of je wel kunt betalen. Hier zitten ook kosten aan. En muntgeldstorten voor particulieren is nog altijd gratis, althans wel bij onze bank. Voor zakelijke klanten moeten daar voor betalen, maar deze kosten (muntgeld verwerken en pinkosten) zijn natuurlijk bij de prijs inbegrepen.

  reageer
 • Kees

   

  Om de klagers tegemoet te komen zou ik het contant betalen afschaffen. Is goedkoper voor iedereen en veiliger.

  reageer
 • Hans W

   

  Muntautomaten kosten geld, moeten worden leeggehaald, geteld, bewaakt en dat kost nu eenmaal geld. Bankpassystemen zijn een stuk goedkoper en daarom betaal zelf deze kosten als je met munt betaald. Breng jij maar eens een zak munten naar se bank, daar moet je gewoon voor betalen om die te storten. Dus kappen met munten!

  reageer
 • Michel

   

  Men kiest er zelf voor om met contact geld te betalen, maar iedereen kan pinnen. Tuurlijk is het niet eerlijk, maar wie heeft er tegenwoordig nou geen pin pas meer? Het is ook niet zo dat je nooit met de pin hebt kunnen betalen. Die petitie vind ik dan ook weer overdreven, onlangs is er al aangegeven dat ze er niets mee gaan doen gezien ermee ingestemd is (welliswaar waren ze er niet van op de hoogte bij de gemeente, maar dan nog...)

  reageer
 • Michel

   

  Dat is best lastig uit een parkeergarage rijden of rijd je direct achter een andere auto aan?

  reageer
 • Frenky

   

  Gewoon pinnen of met de app. Deze mensen kiezen er zelf voor om contant te willen betalen. Niet zo huilen en gewoon betalen!

  reageer
 • Pzaal

   

  Het is gewoon pure diefstal van de gemeente Almere. Ik ben gestopt met het batalen van parkeergeld.

  reageer
 • ron

   

  ik ben het niet eens met deze afrekenmethodiek maar om er een petitie voor te starten gaat mij te ver .. ik zal hem daarom ook niet tekenen. (ik wordt ook een beetje petitiemoe) De raad is wijs genoeg om er wel of niks mee te doen. zij weten wat de gevolgen zijn om het aan te passen. De petionairs weten dat waarschijnlijk niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert