Inzamelingsactie voor vishandelaar vordert gestaag

URK
De actie om 10.000 euro in te zamelen voor de veroordeelde vishandelaar Koos de Jong uit Urk heeft tot op dit moment 2500 euro opgeleverd. Dat meldt initiatiefnemer Jan van den Berg.

De vishandelaar ontdekte dat twee mannen uit Drenthe onder valse naam een lading vis wilden afnemen. Daarop besloot hij één van hen op de sluiten. Volgens de rechtbank is dat kidnapping, waarvoor De Jong een boete kreeg. De verontwaardiging op Urk over de veroordeling was zo groot dat Jan van den Berg de actie 'Krom Recht' opzette.

Er zijn verschillende activiteiten geweest. Zo heeft een verloting 275 euro opgeleverd en heeft een krat vis op een veiling 500 euro opgeleverd. Verder hebben verschillende inwoners van Urk geld gestort. Van den Berg hoopt het bedrag nog te kunnen vergroten.

reacties (4)

 • kees

   

  Ja er is toch al 1775 man die een euro gestort hebben. Typisch geval Nederland,welk persoon moet 10000 betalen als je iemand vast houd?Dit is zo krom als een hoepel,en de daders krijgen paar uur werkstraf en hoeven de 20000 euro vis niet terug te betalen.

  reageer
 • De Vries

   

  Jaja, als die vent jou zou oplichten had jij hem zeker laten lopen?

  reageer
 • lezer.

   

  Ik heb de indruk dat de meeste Urkers niet zo enthousiast zijn over deze belachelijke actie. Die man heeft gewoon straf verdient.

  reageer
 • De Vries

   

  Kom op Urkers. Laat deze man niet vallen. Jullie zijn toch zo'n hechte gemeenschap?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert