Gemeente wil kinderen eerder helpen

LELYSTAD
Voorkomen dat kleine problemen groot worden. Dat is de gedachte achter de nieuwe aanpak van hulp aan kinderen die de gemeente Lelystad de komende jaren wil invoeren.

Volgens wethouder Elly van Wageningen zijn kinderen gebaat bij vroegtijdige hulp als er problemen zijn. Dat kan volgens haar thuis, maar ook op school. De gemeente wil deze werkwijze verbeteren en verder uitbouwen.

Hoewel Lelystad miljoenen op de dure jeugdhulp moet bezuinigen, is geld besparen niet de hoofdreden voor het aangepaste beleid. De komende twee jaar wil het college zelfs 350.000 euro extra uittrekken om het nieuwe beleid goed in te voeren.

De gemeenteraad moet nog besluiten over het nieuwe beleid.

reacties (7)

 • Dirk2

   

  Eerst maar eens het voorstel lezen stel ik voor. Het oordeel valt daarna wel. De uitleg tot zover is slechts diffuus.

  reageer
 • Nico

   

  In de regel heeft de omgeving (familie, school, vereniging) wel in de gaten dat het in het gezin niet altijd loopt als gewenst. De drempel om te signaleren is echter te groot want de angst bestaat dat er altijd interventie volgt, ook als er niet aan de hand is. En vooral dat laatste is de grote drempel. Maar mocht er wel iets aan de hand zijn dan heeft het kind hinder van de angst van de niet-melder. En wanneer er verder geen melder komt zal er voor het kind (en gezin) niets veranderen.

  reageer
 • Barbara

   

  En die ouders weten van toeten nog blazen dat hun kind verwaarloosd wordt.

  reageer
 • .VV.

   

  Kosten bij de ouders neerleggen.

  reageer
 • KC

   

  Wordt men eindelijk wakker? Is dit na aanleiding van het meisje in Emmen. Er is een spreekwoord voor: Als het kalf verdronken is dempen men de put. Ik moet het effect nog zien. Voorlopig zijn er wachtlijsten in Flevoland. Dat was niet het geval toen de provincie dit nog uitvoerde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Moet er weer iemand aan een baan geholpen worden En makelijk hè geld van de maatschappij weg geven

  reageer
 • Barbara

   

  De wethouder zou mij nou eens heel erg plezieren door een lijstje op te stellen waar duidelijk word weergeven wat en wie er geld nodig hebben om Jeugdzorg met succes draaiende te houden. Die berichten waar over grote geldbedragen word gesproken zeggen mij en waarschijnlijk andere lezers niks. De 350.000 extra, waar wordt dat aan besteed, graag vanaf eerste contact met kind tot en met de uitvoer wanneer kind geen hulp meer nodig heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert