Plan voor 1.000 huurwoningen in Poort van tafel

ALMERE
Conceptontwikkelaar Guidance Profile heeft geen overeenstemming bereikt met de gemeente Almere over de bouw van 1.000 huurwoningen in Almere Poort. Volgens de ontwikkelaar vindt de gemeente de risico's van het project te groot.

Het plan is om een maximale huur van 594 euro huur per maand te vragen, met daar bovenop een SocialeWoon-bijdrage van 115 euro. Door het doen van klusjes in de buurt, zoals groenonderhoud, kunnen bewoners van de wijk korting krijgen op die bijdrage.

Wethouder Tjeerd Herrema laat in een reactie weten dat Almere verschillende soorten huizen in een wijk wil, dus niet alleen sociale huurwoningen. Bovendien vindt de wethouder het plan niet goed financieel onderbouwd. 

Woordvoerder Cees Buys van Guidance Profile zegt dat de financiering van de bouw volledig is afgedekt door een investeringsfonds. Ook bouwbedrijf BAM ziet volgens hem brood in de plannen. Hij hoopt het plan nu in een andere stad te verwezenlijken. Lelystad is één van de gemeenten waarmee hij in gesprek is.

reacties (20)

 • Henk

   

  De wethouder ! Is dat dezelfde wethouder die meer sociale woningbouw wilde in Almere. Meneer de wethouder kan waarschijnlijk geen sier maken met dit project. De mond vol over sociale woningbouw maar er niets aan doen. Nee, je kan trots zijn dat de gemiddelde wachttijd 8 jaar duurt voor een sociale huurwoning.

  reageer
 • Klaas

   

  Ze bedoelen toch met huurkorting dat je die 115 euro terug kan verdienen? Dus als je een klusje voor een ander doet dan krijg je dat terug. Voor mij in de bijstand is 115 euro heel veel geld, krijg ik daar niet ook huursubsidei over? dat is net onder de huurgrens.. 1000 woningen op 380.000 woningzokeene is echt niet heel veel, de gemeente bouwt er per jaar 100 bij? nou lekker stap op 48.000 woningzoekende in Almere. Toi Toi Guidance Profile. Hoop dat jullie een modus kunnen vinden om hier bij ons te bouwen. Ik khuur graagvan jullie. In deze tochtige huizen waar ik nu zit wil ik graag weg.

  reageer
 • Barbara

   

  Gemeente Almere en ook Lelystad hebben het wat betreft aandacht voor noodzakelijke sociale woningbouw te hoog in hun bol, meer niet. Kromme gedachte om te denken dat steden als deze sterker zouden zijn zonder hun zwakste schakels. Zorg dat ook zij op eigen niveau bij de toekomst aan kunnen sluiten i.p.v ze te negeren.

  reageer
 • Pzaal

   

  En een bouw van een nieuwe ACZ Kan binnen een dag al goed gekeurd worden. Woningen voor de Nederlander die al jaren op een wachtlijst staat kan stikken.

  reageer
 • KC

   

  Je krijgt huurkorting over die 115 euro. Dat is dus het adertje.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carry

   

  Erg duur 709 euro per maand zeker als je een uitkering hebt. Even goed door lezen en het addertje onder het gras komt te voorschijn.

  reageer
 • ron

   

  ik hoorde gisteravond dat in Duitsland heel normaal is dat de woningbewoner verplicht betaald voor onderhoud van de ruimte er buiten. maar dat de man (ontwikkelaar) geld heeft moet natuurlijk wel zeker zijn anders vraag je om problemen want dan komen die woningen er echt niet maar ben je wel jaren lang die grond kwijt.

  reageer
 • Thomas

   

  De BAM is erbij betrokken, een gewetenloos bedrijf dat bekend staat om de bouwfraude, en het afpersen van onderaannemers en cowboypraktijken met mensen onverzekerd en zonder pensioen voor € 18 per uur als schijnzelfstandige laten werken. Bijna elk plan is beter dan de vette directeuren van de BAM te helpen om anderen nog harder uit te buiten.

  reageer
 • Kees

   

  Dit plan is 10 keer beter dan dat van de wethouder. Die heeft namelijk geen plan. We hebben deze woningen hard nodig.

  reageer
 • Dirk2

   

  Klinkt als een heel slecht plan met veel te hoge huur. Er wordt pardoes een aannemer genoemd (die natuurlijk de bouwomzet wil, logisch) maar de investeerders worden niet genoemd. Mooi luchtkasteel!

  reageer
 • Piet

   

  Waarom zo negatief? U denkt dat een leefbaar Almere een artikel met hen maakt als de financiering niet rond was? Ik heb een woning nodig en juich iedereen toe die een woning wil bouwen voor ons. 1 2 / 100 kantjes. Als er een goed plan ligt moet het er komen.

  reageer
 • Elnie

   

  Een hele wijk vol sociale woningbouw is wel iets teveel van het goede. Maar dat neemt niet weg dat er schrijnend tekort is aan sociale woningbouw. Voor noodgevallen is er absoluut geen plek. Je moet minimaal 10 jaar op de wachtlijst staan wil je voor een plekje in aanmerking komen waarbij je het idee hebt dat je niet in een complete achterstandswijk zit. Oh nee. Wacht. Die hebben we natuurlijk niet in Almere. Wakker worden gemeente!!! :-(

  reageer
 • Piet

   

  Er was helemaal geen plan. Alleen 2 A4tjes met wat tekst. Als deze meneer echt financiers had gehad in plaats van vage verhalen hadden die woningen er allang gestaan.

  reageer
 • jessie

   

  709 huur, goed dat niet doorgaat veels te hoog. Mijn huur van 421 is al veel te hoog, goedkoopste wat ik kon vinden, ongeveer 45% van me inkomen.(onbetaalbaar zonder overheidnhulp)

  reageer
 • Klaas

   

  Ik ben al jaren op zoek naar een woning en wat doet die wethouder, houdt het gewoon tegen. Ik hoorde dat het 14 maanden duurde dat bouwen. Nu moet ik nog langer wachten en sta er al 8 jaar op

  reageer
 • Piet

   

  Waarom worden deze iniatief nemers de kansen tegengehouden? Koud water vrees is een goeie... De gemeente kan toch ook eisen stellen? Wat is hun risico? Bouw het dicht, stel je eisen.. Als het plan niet lukt hebben we in Almere dus 1000 extra woningen. Gemeente pak dit op, neem deze iniatiefnemers aan, als er geld is, waarom dan niet onderzoeken. Waarom bemoeit de BAM zich er dan mee als het geld er niet is?? Was dit okk niet die wijk die nul op de meter was? 0 euro voor gas water en elektra.

  reageer
 • michael

   

  prima dat dit niet door gaat. Een hele wijk met alleen sociale huurwoningen is vragen om problemen.

  reageer
 • Henk

   

  Kansen voor Lelystad! Wie o wie pakt dit op!? Gemeente!?

  reageer
 • Dhr slim

   

  1000 woningen in Lelystad met dit concept wordt een ramp... Dat is 5x zo groot als een gewone wijk.... Dat kan onze stad niet opvangen en gaat tot problemen lijden. Wethouder maak aub dezelfde keuze als Almere

  reageer
 • Hannes

   

  Wethouder zeg nou gewoon je mag op onze grondbouwen, maar wij blijven de eigennaar over de grond. ideeen genoeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert