Wethouder wil bemiddelen in conflict bij visafslag

URK
Wethouder Geert Post van de gemeente Urk wil proberen te bemiddelen in het conflict tussen vissorteerders en de visafslag in het dorp. Dat bleek donderdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Of zo'n bemiddelingspoging kans van slagen heeft, is onduidelijk. Wethouder Post heeft vorige maand ook al zijn diensten aangeboden aan de strijdende partijen. Toen werd hem verteld dat zijn aanwezigheid 'overbodig was'.

Het rommelt al langer tussen de afslag en de ongeveer 100 sorteerders. De oorzaken van het conflict zijn de komst van een grote vissorteermachine en ongunstige voorwaarden voor werknemers die de machine gaan bedienen. Een deel van de vissorteerders liet woensdag weten naar de rechter te stappen vanwege het conflict met de visafslag.

reacties (13)

 • Urkertje81

   

  De familie list en bedrog wordt zijn gezin ook wel genoemd 😂

  reageer
 • schaapjes

   

  Dat sorteren zal zeker wel goedkomen, er zijn genoeg gegadigden voor deze baan. Het is alleen jammer Knielus dat de dwarsheid van beide partijen nu resulteert in twee kampen op Urk. Waarom kan het conflict niet op volwassen wijze opgelost?

  reageer
 • Knielus

   

  Dat zal best urker.... Let jij maar eens op. Dan gaan we met ons eigen personeel sorteren wat helemaal niet onwaarschijnlijk is. Onze schepen en bemanningen hangen niet af van de wensen en eisen van een sorteerploeg.. Wat heeft de bemanning daar mee nodig?

  reageer
 • schaapjes

   

  We zullen zien, voorlopig kost de machine alleen geld. Afspraak was dat die kosten niet voor de pekers zouden worden. Het lijkt er sterk op dat dit nu toch zo is. Leuke hobby van dhr Visser maar zolang zijn machine niet draait is dat wel zijn risico. De pekers zijn geen werknemers maar zzp'ers en dus snap ik niet dat zij nu in moeten leveren.

  reageer
 • Piet

   

  Heb gisteren via de live stream mee geluisterd. Wethouder Geert Post zat weer te jokken dat hij de directie van de vsafslag gesproken had. Geert Post corrigeerde zich nadat iemand hem op zijn leugen betrapte. Bij de familie Wassink bleef hij doorliegen. Geert heeft toch iets geleerd in een paar maanden tijd. Hoelang mag je liegen bij een christelijke partij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dus

   

  Mee eens.. De technieken van nu zijn dusdanig goed, dat deze machines optimaal gaan werken en zichzelf in afzienbare tijd terug verdienen. Dit, zoals de directeur het voor ogen heeft, wat mijn inziens een goede bedrijfsvoering is. Een bedrijf winstgevend maken, dat is waar een directeur zich mee bezig dient te houden. Dus meneer Visser doet wat van een directeur verwacht wordt en ik wens hem daar veel succes bij.. En ja ik ben een Urker.

  reageer
 • Dus toch

   

  Riekt dit niet naar cliëntelisme, maar dan van alle politieke partijen? Iedere partij heeft wel peker-stemmers die ze te vriende moeten houden. De politiek moet zich niet bemoeien tussen ondernemers! Peters zijn GEEN werknemers van de visafslag maar zelfstandigen die werken in de visafslag.

  reageer
 • Urker

   

  Gaat Knielus doen. Heeft hij alleen geen tijd meer om overal op te reageren vanuit de luie stoel. Wel jammer.

  reageer
 • Knielus

   

  Niet kwaad bedoeld hoor schaapjes maar dirk heeft wel een punt. Wie begint het bedrijf, loopt de risico's en zorgt dat er werk blijft etc etc... Het wordt door veel mensen heel gewoon gevonden dat de werkgever werkelijk alles maar betalen moet voor de eisers die vaak geen idee hebben wat er bij komt kijken om een bedrijf te runnen. Lekker commentaar geven op wat er allemaal fout is vanuit de luie stoel kan iedereen wel. Dit conflict gaat niemand iets opleveren., de machine gaat zeker werken en de vis wordt echt wel gesorteerd hoor. Met of zonder de huidige sorteerders.

  reageer
 • schaapjes

   

  In welke eeuw leef jij?

  reageer
 • Dirk

   

  Mensen zijn vergeten dat een baas beslist wat er gebeurt en niet de werknemer!!!

  reageer
 • Urkertje81

   

  Laat de heer post hem lekker bij zijn eigen houden daar heeft hij het al druk genoeg mee! Als er onderhandeld moet worden zullen ze toch echt een onafhankelijk persoon er bij moeten halen , anders gaat dit niet werken

  reageer
 • luther

   

  Drie partijen. Vissers, pekers en handelaren. En wederom zijn we weer drie partijen die enkel om ons eigen knip geven en niet elkaar de centen gunnen. Aan de vis zou iedereen een mooie boterham moeten verdienen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert