Hoogweg wordt grootste paprikateler van Nederland

LUTTELGEEST
Paprikateler Hoogweg wil zijn bedrijf in Luttelgeest voor het einde van het jaar uitbreiden met een 25 hectare groot kassencomplex. De bouw van de kassen kost bijna 15 miljoen euro.

De kassen komen aan de Nieuwlandseweg, tegenover het bestaande complex van Hoogweg. Na de uitbreiding is het bedrijf maar liefst 89 hectare groot en wordt Hoogweg in één klap de grootste paprikateler van Nederland.

De teler breidt uit om aan de groeiende vraag naar paprika's te voldoen. Hoogweg exporteert vooral naar Scandinavië. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Nootdorp. In 2008 bouwde Hoogweg de eerste kassen in het nieuwe glastuinbouwgebied in Luttelgeest.

reacties (6)

 • volvo

   

  Hop de bier en chips bij de supermarkt in marknesse verdubbelen in omzet dankzij de fris ruikende goedkope arbeiders in de kleine autotjes van het uitzendburo... lang leve de achaalvergroting

  reageer
 • lampje

   

  Beetje licht in deze donkere dagen..!!

  reageer
 • Nog meer licht vervuiling

  reageer
 • josjosjosje...

   

  Josje toch, Schaalvergroting is voor de benodigde consumptie nodig. Goedkope arbeid wat jij suggereert is echt niet meer van deze tijd. Elke werknemer in Nederland heeft gewoon recht op het wettelijke minimum loon wat in de desbetreffende CAO is geregeld. De meeste werkgevers geven hierover al extra toeslag. Laat ik dan ook maar suggestief een denkwijze opperen. Zit jij al een tijdje thuis? Heb je buren die Pool zijn? Kortom niet zo zeuren en leef in de tijd...

  reageer
 • Jos

   

  In plaats van een glastuinbouwbedrijf van 78 hectare hadden we niet zo lang geleden 78 bedrijven die door een gezin gerund werden. Het gevolg van deze schaalvergroting is dat er een enorme behoefte is aan "goedkope" seizoenarbeid uit ondermeer Polen. De vraag is of we blij moeten zijn met deze ontwikkeling.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacobus MG

   

  Respect !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert