Kritiek FNV op brandweer onterecht

ALMERE • Vr 19 februari 2016 | 14:16 • Vrijdag 19 februari 2016 | 14:16
De kritiek van de vakbond FNV op de inzet van de brandweer in Almere is onterecht. Dat is het oordeel van de Inspectie Veiligheid en Justitie. Vier brandweermannen raakten begin vorig jaar gewond bij een woningbrand aan de Paulus Potterstraat. Volgens de FNV hebben die verwondingen kunnen ontstaan omdat er maar vier personen op een brandweerwagen zitten in plaats van zes.

De Inspectie Veiligheid en Justitie concludeert dat er geen verband bestaat tussen de inzet van het aantal personen en de opgelopen verwondingen. Volgens de inspectie had hetzelfde kunnen gebeuren als er een uitruk was met zes brandweerlieden

De verwondingen waren ontstaan door de extreme hitte in het huis en gesmolten kunststoffen die uit het dak lekten. Bij de brandstichting op 7 januari 2015 overleed een vrouw en raakte een man en een kind gewond. De zoon van de vrouw is veroordeeld tot 16 jaar cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel