Kritiek FNV op brandweer onterecht

ALMERE
De kritiek van de vakbond FNV op de inzet van de brandweer in Almere is onterecht. Dat is het oordeel van de Inspectie Veiligheid en Justitie. Vier brandweermannen raakten begin vorig jaar gewond bij een woningbrand aan de Paulus Potterstraat. Volgens de FNV hebben die verwondingen kunnen ontstaan omdat er maar vier personen op een brandweerwagen zitten in plaats van zes.

De Inspectie Veiligheid en Justitie concludeert dat er geen verband bestaat tussen de inzet van het aantal personen en de opgelopen verwondingen. Volgens de inspectie had hetzelfde kunnen gebeuren als er een uitruk was met zes brandweerlieden

De verwondingen waren ontstaan door de extreme hitte in het huis en gesmolten kunststoffen die uit het dak lekten. Bij de brandstichting op 7 januari 2015 overleed een vrouw en raakte een man en een kind gewond. De zoon van de vrouw is veroordeeld tot 16 jaar cel.

reacties (4)

 • Mart van Troost

   

  "De kritiek van de vakbond FNV op de inzet van de brandweer in Almere is onterecht. Dat is het oordeel van de Inspectie Veiligheid en Justitie. " Sorry het begint al met een onjuiste bewering in chronologie feiten en omstandigheden. Indien de omroep het rapport in haar bezit heeft zou zij het openbaar toegankelijk moeten maken, nu lijkt zij wederom de boodschapper maar van wie?

  reageer
 • Jond

   

  De FNV denkt, net als alle andere vakbonden, dat zij de wijsheid in pacht hebben. Achteraf weten zij altijd precies te vertellen wat er fout was of fout ging. Het zijn net voetbalanalisten..... Als zij het zo goed weten, waarom zijn zij dan geen topman/vrouw bij een multinational of i.d.?

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  FNV verdirpt zich enkel in het in stand houden van de FNV.

  reageer
 • kees d.

   

  Wordt het niet eens tijd dat FNV zich eens goed gaat verdiepen in de werkzaamheden van de brandweer?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert