Straatpraat: Het alcoholslot komt niet meer terug

ALMERE
Het alcoholslot in auto's komt definitief niet meer terug. Het slot zorgde ervoor dat automobilisten die hebben gedronken niet meer met de auto weg kunnen rijden.

Nadat het alcoholslot verdween door uitspraken van de Hoge Raad onderzocht het kabinet of een strafrechter de maatregel kon opleggen. Nu blijkt dat dit niet mogelijk is.

Minister Van der Steur laat aan de Tweede Kamer weten dat een rechter waarschijnlijk eerder en langer een rij-ontzegging zal opleggen. Wat vind jij daarvan, vroegen wij in Almere.

reacties (3)

 • Dick

   

  Uiteindelijk vind ik het ook jammer dat het alcoholslot definitief verdwijnt. Alleen was de manier van opleggen van een alcoholslot niet juist. Dit is in het privaatrecht gegooid en de verantwoordelijkheid voor een alcoholslot bij het CBR neergelegd. Alcoholslot prima, helemaal voor, alleen wel opgelegd door een rechter, niet door een privaatrechtelijke instantie.

  reageer
 • Evros

   

  Het slot zorgde ervoor dat degene die gezopen heeft niet meer met de auto weg kan rijden ! Mag ik even lachen?! Dus.....alles wat gezopen heeft kan gewoon weer achter het stuur. Achter het stuur om andere mensen dood te rijden ! Geweldig, in wat voor land leven wij! De hoge hoed van onze regering en het recht, is een enorme grabbelton van tegenstrijdigheden. Hoe kan je dit soort lui nog serieus nemen ! Daarom lopen er zoveel criminelen rond die naar hartelust hun gang kunnen gaan.

  reageer
 • Tsja

   

  Goeie zaak. Kan ik weer is flink zuipen in de kroeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert