Tot 4 jaar cel geëist in zaak seksuele uitbuiting

LELYSTAD
De officier van justitie in Amsterdam heeft celstraffen tot vier jaar geëist tegen leden van een bende die verdacht worden van seksuele uitbuiting. Twee van hen komen uit Lelystad. Een man en een vrouw. De drie andere vrouwelijke verdachten komen uit Zwolle.

De man uit Lelystad wordt ervan verdacht twee vrouwen seksueel te hebben uitgebuit. Beide slachtoffers waren net 18 jaar. Uit telefoontaps van de politie blijkt dat zij gepaaid werden door een vrouwelijke verdachte die als 'lovergirl' te werk ging. De slachtoffers waren verliefd op haar. Ze werden vervolgens gedwongen in de prostitutie te werken.

Toen de 'lovergirl' op vakantie ging, namen de andere verdachten haar positie over en moesten de slachtoffers het geld dat zij 'verdienden' aan hen afstaan. Daarom zijn ook zij medeplichtig aan uitbuiting.

Tegen de 33-jarige man uit Lelystad én de 22-jarige 'lovergirl' uit Zwolle werden de zwaarste straffen geëist, beiden 4 jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen de andere verdachte uit Lelystad werd een half jaar cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank heeft in totaal zes zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. De uitspraak is op 22 maart.

reacties (2)

 • Thomas

   

  3,5 jaar, da's ongeveer 1,5-2 jaar effectief zitten. Daarvan wordt misschien de helft ook echt opgelegd door de rechter, dus dat is effectief 7-9 maanden in de cel. Het verdiende geld mogen ze houden want het OM is te druk om te plukken.... De samenleving mag lappen voor de hulp aan de slachtoffers, die tientallen jaren zal duren. Duizenden euro's verdienen in 7-9 maanden. Misdaad loont wederom door ons veel te softe systeem.

  reageer
 • Marc

   

  Noem eens 1 land die een strenger systeem hanteerd waar het beter gaat. Strenger straffen resulteerd niet tot minder misdaden. Het effect lijkt eerder het tegenovergestelde. Het probleem zit hem in het onderwijsstelsel. Dat is nu gericht op voornamelijk de cognitieve ontwikkeling. Wanneer we onze kinderen sterker maken op het sociaal emotionele vlak dan zal je zien dat dit resulteerd in minder criminaliteit. 22 jarige lovergirl.....wat is daar vooraf mis gegaan? Daar moeten we naar kijken.

 • almere

   

  ach dat wordt niet meer dan 240 uur papier prikken en schoffelen en straatje vegen

 • Hendrik

   

  Ja, zwaarder straffen is dan echt een oplossing. Niet alleen mag de samenleving dan nog steeds lappen voor de hulp aan de slachtoffers, maar ook voor de kosten van de gevangenisstraf.

 • Lely...

   

  Uiteraard veel te laag die eis. Smeerlappen...!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert