Ook geen ruimte voor 1.000 huurwoningen in Lelystad

FLEVOLAND
Conceptontwikkelaar Guidance Profile kan maximaal 100 huurwoningen realiseren in Lelystad. Volgens de gemeente Lelystad zijn er gesprekken gaande met de ontwikkelaar die eigenlijk 1.000 huurwoningen wilde neerzetten in Almere Poort.

Dat plan gaat niet door omdat de gemeente Almere verschillende soorten huizen in een wijk wil en niet alleen sociale huurwoningen. Guidance Profile klopte ook bij de gemeente Lelystad aan met het plan. Die heeft laten weten geen ruimte voor 1.000 huurwoningen te hebben, maar wel voor een kleiner project.

Het plan van de ontwikkelaar is om een maximale huur van 594 euro huur per maand te vragen, met daar bovenop een SocialeWoon-bijdrage van 115 euro. Door het doen van klusjes in de buurt, zoals groenonderhoud, kunnen bewoners van de wijk korting krijgen op die bijdrage.

reacties (16)

 • Dnz

   

  Die sociale woonbijdrage gaat een absolute flop worden. Veel mensen in dit segment hebben een allergie voor werken, dus wordt er met de ipad op schoot commentaar gegeven dat anderen en vooral de gemeente hun buurt niet goed schoon houden.

  reageer
 • Markus

   

  Daar moet ik je toch even tegenspreken, op de ijsbaan kunnen er qua oppevlakte wel degelijk 100 a 200 woningen gebouwd worden. Maar dan wel in vinex style. En wil je het ruimer hebben dan past exact de hele langezand erin, google maps is uw vriend!

  reageer
 • idee

   

  de winkels lopen leeg dus gooi de Gordiaan plat en zet daar 1000 woningen neer.

  reageer
 • Tuuk

   

  Honderden woningen op de plek van de ijsbaan? Dan zal je 2 wolkenkrabbers neer moeten zetten, want zo groot is dat niet hoor!

  reageer
 • H.Welzijn

   

  Het is jammer dat de verkoop van de bouwgrond belangrijker zijn dan het bouwen zelf, of het nou huur of koop is... Gemeente neem daarmee de juiste regie, en gooi het belang van grondverkopen overboord. " Het voert alleen onnodig de prijs omhoog." Ga aan de slag voor ieder waar vraag en aanbod voor is... En dat allemaal met een juiste woongarantie. Dan komen de beste bouwers vanzelf opdagen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • koos

   

  deze man is een goudzoeker in de beste traditie van kasteel-icedome-witchworld. Gewoon 1000 tot 2000 euro per woning binnenhalen via de bouwer en je bent binnen. trap er niet in lieve mensen....

  reageer
 • hn

   

  Op de plek van de IJsbaan kan prima een wijk met honderden sociale huurwoningen gebouwd worden. Het klimaat verandert zo snel dat we toch niet meer kunnen schaatsen en mocht het wel zo zijn dan is het Bovenwater prima geschikt als IJsbaan. Het is alleen pijnlijk dat dan deze huurwoningen niet bij Lelystedelingen die al jaren op een wachtlijst staan terecht komen.

  reageer
 • Thomas

   

  Het dure marktsegment ligt volledig op zijn gat. Daar zijn alleen nog babyboomers actief die altijd met volle teugen hebben genoten van de royale sociale voorzieningen in hun tijd, en nu gigantisch veel geld hebben. Dan krijg je dus een sterk vergrijsde wijk, die over tien jaar stelselmatig leeg staat. Voor zover bejaarden bereid zijn te verhuizen naar Flevoland als ze daar nog geen geschiedenis en geen familie hebben. Vaak blijven ze bij verhuizing binnen de gemeente.

  reageer
 • Tuuk

   

  Sloop de woningen in de Haf, Tjalk, Bastion en Jol! Ik weet niet of je het weet hoor, maar er zitten koopwoningen tussen( die mensen moet de gemeente uitkopen). En waar moeten al deze mensen dan naar toe? Weet niet of jij nog weet wat een ellende het heeft opgeleverd dat Centrada 704 gezinnen moest herplaatsen bij het slopen van de Schouw Oost! Heb daar zelf gewoont, wij hadden gelukkig binnen een korte tijd een nieuwe woning, maar er zijn ook mensen geweest die veel langer hebben moeten wachten. En dan waren dit 704 woningen, maar al die wijken waar jij het over hebt zijn er veel meer!

  reageer
 • Jan

   

  Nooit mee in ze gaan, moeten bewoners zelf de omgeving bijhouden daar komt niets van terecht wordt een grote bende. Dat wordt een getto van criminelen.

  reageer
 • lelystad

   

  Ruimte zat in Lelystad!

  reageer
 • Dirk2

   

  Fijn dat iemand initiatief neemt. Met goede voorwaarden is er veel mogelijk. 1000 is wel erg ambitieus maar 100 is een mooie start! Bouwen dus, met lokale mensen!

  reageer
 • Barbara

   

  Behoefte aan kapitaalkrachtigen? U bedoelt dat de verdeling onder inkomsten aangepast zou moeten worden, zodat de tweedeling niet meer zo op hoeft te vallen? U vergeet daarbij de in aantocht zijnde asielzoekenden en hun familie, zij zullen uitermate tevreden zijn met een onderdak genaamd een sociale huurwoning.

  reageer
 • frits

   

  Alsof braakliggende terreinen de gemeente geen geld kosten. Mensen met hogere inkomens willen niet naar Lelystad. Als we nu dus ook de minder draagkrachtige mensen weigeren, dan wordt Lelystad gewoon een krimpgemeente, zoals er in Oost- en Noord-Nederland al meer zijn. Dan is de gemeente pas echt slecht af. Kortom: wees niet zo ondankbaar als een partij in Lelystad wil investeren, en wijs dit niet zo maar af. Guidance Profile zal nu wel in gesprek gaan met andere gemeenten. In Noord-Holland zijn genoeg forenzensteden met woonwijken in aanbouw die vast wel mee willen werken aan dit voorstel. Weer een gemiste kans voor Lelystad.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Ruimte genoeg in Lelystad. Warande, Kuststrook.Hanzepark, etc. Goede concurrentie voor Centrada is noodzakelijk/gewenst. Sloop de asbestwoningen in verschillende wijken, zoals Bastion,Haf,Jol en Tjalk

  reageer
 • HM

   

  De vraag is niet alleen of er fysiek plaats is, maar vooral of je wel 1000 sociale huurwoningen erbij zou willen in Lelystad. De stad heeft juist ontzettend behoefte aan meer kapitaalkrachtige bewoners. Dus bewoners die geld uitgeven en de lokale economie stimuleren. En vooral ook bewoners die lokale belastingen betalen. Bij veel mensen in sociale huurwoningen worden de gemeentelijke belastingen kwijt gescholden. Daar krijgt de gemeente dus geen inkomsten van, terwijl ze er vaak juist wel veel uitgaven aan hebben. En dat moeten de andere bewoners er weer allemaal bijbetalen aan belasting. Hoe vervelend het misschien ook klinkt voor mensen op een wachtlijst, Lelystad heeft vooral behoefte aan iets duurdere koopwoningen en niet aan sociale huurwoningen. De gemeente moet er voor zorgen dat de bevolkingsopbouw eindelijk eens iets minder scheef wordt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert